Burse - Fonduri mutuale

Bogdan Badea, CEO al Hidroelectrica, explică liniştea care acoperea IPO-ul companiei: Suntem în perioada în care nu mai putem comunica prea multe. Săptămâna viitoare anunţăm băncile pentru listare

Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica: Hidroelectrica nu se vinde.

Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica: Hidroelectrica nu se vinde.

Autor: Liviu Popescu

08.09.2022, 07:00 4026

♦ Deţinerea de 20% a Fondului Proprietatea, care ar putea fi scoasă fie integral la vânzare pe Bursă, fie parţial, este evaluată la 12,6 mld. lei ♦ Listarea, pentru S1/2023.

Bogdan Badea, director general al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, spune că în câteva zile, maximum o săptămână, va fi anunţat consorţiul de bănci pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni din istoria Bursei de la Bucureşti. Probabil anunţul va fi făcut împreună cu Fondul Proprietatea, acţionar cu 20% din Hidroelectrica şi cel care va vinde din pachet.

„Va fi un consorţiu solid cu reputaţie naţională şi internaţională care se va ocupa de acest proces de listare. Aşteptăm cu mare interes investitorii instituţionali din Româ­nia să participe la acest proces de listare, nu numai dintr-o perspectivă a cetăţea­nului care preferă să-şi plaseze economiile în zona pieţei de capital şi nu să-i pună la bancă, dar şi prin prisma fondurilor de pensii prezente în România“, spune Badea la o conferinţă organizată de publicaţia DCNews.

„Hidroelectrica nu se vinde“, continuă el. „Listarea va permite accesul tuturor românilor la Hidroelectrica. Este o companie care a crescut foarte mult în ultimii ani. Am încercat să ne focusăm pe ceea ce înseamnă dezvoltarea companiei. Creştere atât din punct de vedere al lichidităţilor şi performanţei financiare, cât şi din punct de vedere al planului investiţional“, a precizat Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO