• Leu / EUR4.9479
  • Leu / GBP5.6287
  • Leu / USD4.5594
Burse - Fonduri mutuale

Bogdan Ciungradi, fost CEO al grupului Noriel, preia conducerea departamentului financiar al AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB, cu 865 mil. lei capitalizare

Bogdan Ciungradi, fost CEO al grupului Noriel, preia conducerea departamentului financiar al AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB, cu 865 mil. lei capitalizare

Autor: Cristina Bellu

08.02.2023, 09:55 721

AROBS Transilvania Software (simbol bursier: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, anunţă numirea lui Bogdan Ciungradi în funcţia de Director Financiar (CFO) la nivelul grupului.

Bogdan Ciungradi este un executiv cu o experienţă de 25 de ani în domeniul financiar şi operaţional, deţinând de-a lungul timpului roluri de conducere în companii precum Noriel Group, Ţiriac Imobiliare, SIVECO România şi Flanco, poziţii de unde a contribuit la optimizarea proceselor de afaceri şi financiare ale acestora.

Înainte de a se alătura AROBS, Bogdan Ciungradi a ocupat funcţia de CEO al Noriel Group, companie care gestionează activităţi de producţie, retail şi distribuţie de jucării.

În cadrul poziţiilor de conducere ocupate în companiile Flanco, Siveco şi Noriel, Bogdan Ciungradi a coordonat relaţia cu investitorii – în mare majoritate fonduri de investiţii, precum şi procesele de guvernanţă corporativă.

„Tranzacţiile de M&A pe care le-am realizat încă din a doua jumătate a anului 2021, prin care am adus alături de noi antreprenori care îşi doresc să îşi dezvolte afacerile cu sprijinul nostru, au determinat creşteri ale activităţii, din punct de vedere al diversificării, dar şi al complexităţii acesteia. Grupul nostru este implicat activ pe mai multe planuri, atât la nivelul industriilor, produselor şi serviciilor software furnizate, cât şi al numărului ţărilor în care activăm, care a ajuns în prezent la nouă. Având în vedere multitudinea de beneficii, dar şi provocări aduse de companiile care au devenit parte din AROBS, precum şi perspectiva altor tranzacţii viitoare, ne bucurăm că am reuşit să ne consolidăm departamentul financiar prin cooptarea unui CFO cu experienţă notabilă în domeniu.”, spune Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

În calitate de CFO al AROBS, Bogdan Ciungradi va fi responsabil de coordonarea activităţii departamentului financiar şi eficientizarea operaţiunilor în vederea stimulării performanţei financiare la nivel de grup. Totodată, acesta va fi implicat în procesul privind transferul acţiunilor AROBS pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, un obiectiv pe care compania urmăreşte să-l atingă anul acesta.

„Grupul AROBS este una dintre cele mai dinamice entităţi din domeniul tehnologiei în România şi îmi doresc să contribui, alături de colegii mei, la implementarea eficientă a strategiei de dezvoltare a Grupului, păstrând atât spiritul antreprenorial, cât şi consolidând procesele de guvernanţă corporativă”, a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS Transilvania Software.

Începând cu a doua jumătate a anului 2021 şi până în prezent, AROBS a desfăşurat o campanie intensă de M&A prin achiziţionarea companiilor Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business şi echipă Enea Software Development Services), grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS România şi SYDERAL Polska, precum şi demararea includerii în grup a celor două entităţi din Republica Moldova, AROBS Software şi AROBS TrackGPS.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 865 milioane de lei.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9479
Diferență: -0,004
Ieri: 4.9481
Azi: 4.5594
Diferență: -0,3192
Ieri: 4.5740
Azi: 5.6287
Diferență: 0,1495
Ieri: 5.6203
Azi: 4.9695
Diferență: -0,2649
Ieri: 4.9827