Burse - Fonduri mutuale

Bogdan Drăgoi, reales preşedinte şi director general al SIF Banat-Crişana

Bogdan Drăgoi a fost reales preşedinte al consiliului de administraţie al SIF Banat-Crişana

Bogdan Drăgoi a fost reales preşedinte al consiliului de administraţie al SIF Banat-Crişana

Autor: Dan Grigore Ivan

25.04.2017, 00:00 462

Bogdan Drăgoi a fost reales preşedinte al consiliului de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1), societate cu active nete de 2,11 miliarde lei, plasându-se astfel pe primul loc la acest capitol în rândul celor cinci SIF-uri. De asemenea, Radu Răzvan Străuţ va ocupa funcţia de director general ajunct, în vreme ce Pfister Marcel şi Sorin Marica au fost aleşi drept administratori neexecutivi în Comitetul de Audit.

Capitalizarea bursieră a SIF Banat-Crişana (SIF 1) este de 1,019 miliarde lei (223 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au derulat tranzacţii cu titluri SIF1 în valoare de 57,2 milioane lei, ce au antrenat o apreciere a acţiunilor de 0,54%. În ultimul an, aprecierea SIF Banat-Crişana a fost de 22,24%, reprezentând cea mai mare apreciere dintre cele cinci socieţăi, în vreme ce în aceeaşi perioadă indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a crescut cu peste 35%.

SIF Banat-Crişana are cea mai mare expunere pe sistemul bancar. Pachetul de acţiuni Banca Transilvania (TLV) reprezintă 20,35% din valoarea activului net, pe locul al doilea plasându-se Erste Bank (EBS) cu 17,21%, iar podiumul este completat de acţiunile BRD Groupe Société Générale (BRD) din portofoliu, echivalentul a 7,93%. Acţiunile listate reprezintă, conform raportului trimestrului unu, 1,7 miliarde lei, echivalentul a 80% din portofoliul SIF Banat-Crişana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO