Burse - Fonduri mutuale

Bomboanele Feleacul se mută pe AeRO

Bomboanele Feleacul se mută pe AeRO

Autor: Dana Ciriperu

07.05.2015, 00:03 191

Amylon Sibiu (simbol bursier AMY), companie care deţine brandul de dulciuri Feleacul şi care face parte din gru­pul Boromir, controlat de antreprenorul român Constantin Boromiz, a primit acordul de principiu de tranzacţionare în cadrul sistemului alternativ al BVB.

Amylon face în prezent parte din categoria firmelor „ne­lis­­tate“, o zonă gri a bursei cu firme care s-au delistat, dar totuşi mai sunt tranzacţionate prin sistemul BVB. Cu o capitalizare de 4,6 mil. lei, compania a salvat în 2008 brandul Fe­lea­cul, una dintre mărcile de tradiţie ale Clujului, după ce te­re­nul pe care se afla fosta fabrică din Cluj a ajuns proiect imo­bi­liar. Cea mai mare pondere în cifra de afaceri de 45 de milioane de lei a companiei o are însă producţia de amidon.

Amylon Sibiu ar urma să fuzioneze prin absorbirea firmei Moara Cibin, cea mai valoroasă companie listată pe bursă din grupul Boromir. Astfel, Moara Cibin ar urma să absoarbă Amylon Sibiu, dar şi Extra Sib, producător de biscuiţi care face parte tot din grupul Boromir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO