Burse - Fonduri mutuale

Bonduri de 48 mil. euro ale Autonom Services au intrat miercuri la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti: cupon fix de 4,11%, plătibil anual

Bonduri de 48 mil. euro ale Autonom Services au intrat...

Autor: Roxana Rosu

08.12.2021, 11:06 358

Obligaţiunile emise de Autonom Services au intrat miercuri la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, după ce în luna noiembrie compania a finalizat plasamentul privat al primei emisiuni de obligaţiuni corelate cu obiective de sustenabilitate în valoare de 48,03 milioane euro.

Tranzacţia reprezintă o premieră pe piaţa de capital din Romania, fiind prima emisiune de obligaţiuni corporative corelate cu obiective de sustenabilitate (SLB) derulată la Bursa de Valori Bucureşti şi prima din cadrul programului Autonom de finanţări pe 5 ani, în valoare totală de 250 milioane euro, aprobat de ASF.

Plasamentul privat s-a derulat în perioada 15 noiembrie – 18 noiembrie, reprezentând cea mai mare finanţare a unei companii antreprenoriale româneşti printr-un plasament privat de obligaţiuni. Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani, un cupon fix de 4,11% plătibil anual, cu posibilitatea ajustării printr-un mecanism de step-up, în funcţie de îndeplinirea unor obiective de performanţă din strategia de sustenabilitate.

Printre investitorii din prima tranşă a programului de ofertă al Autonom se numără instituţii financiare internaţionale, fonduri deschise de investiţii, bănci şi societăţi de asigurări.

BRD Groupe Société Générale a acţionat în calitate de Coordonator Unic, Aranjor şi Agent de structurare a primei emisiuni de obligaţiuni SLB din cadrul programului, alături de BT Capital Partners – divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Manager / Grup de distribuţie pentru această primă emisiune.

“Ne bucurăm că am avut alături de noi echipa BRD pentru acest proiect provocator şi inovator. Irina Neacşu şi echipa sa, prin vasta lor expertiză, au contribuit semnificativ la succesul acestui proiect care a marcat câteva premiere pentru piaţa de capital din România: primul program de obligaţiuni lansat în România, prima emisiune de obligaţiuni corelate de obiectivele de sustenabilitate şi cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative listata la Bursa de Valori Bucuresti.”, a declarat Dan Ştefan, cofondator Autonom.

Autonom este cel mai important jucător independent cu capital românesc de pe pieţele de leasing operaţional auto şi car rental din România. Compania dispune de o reţea naţională de 46 agenţii localizate în 33 de oraşe din România şi o flotă de peste 9000 de autoturisme.

Veniturile din exploatare consolidate conform IFRS pentru Autonom Services au fost anul trecut de 327,03 milioane lei, în timp ce, în primul semestru din 2021, acestea s-au situat la 178,1 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO