Burse - Fonduri mutuale

Bondurile Primăriei Capitalei vor aduce un randament de 5% pentru investitorii de cursă lungă

Bondurile Primăriei Capitalei vor aduce un randament de...

Autor: Radu Bostan

30.04.2015, 08:15 567
Obligaţiunile în lei emise de Primăria Capitalei, care vor fi listate pe bursă la începutul lunii mai, vor aduce un câştig de 5,1% pentru investitorii cu cel mai mare apetit pentru risc, care vor ţine bon­durile în conturi până la cea mai îndepărtată dată a scadenţei, 4 mai 2025.
 
Primăria a vândut săptămâna aceasta, printr-un plasament privat, obligaţiuni în va­loare de 2,2 miliarde de lei, cu scopul de a re­finanţa o emisiune anterioară de bonduri de 500 mil. euro, care ajunge la scadenţă în luna iunie. Oferta a fost împărţită în patru tranşe egale corespunzătoare celor patru maturităţi stabilite: trei ani, cinci ani, şapte ani şi 10 ani. Fiecare tranşă are circa 55.000 de titluri şi o valoare nominală pe obligaţiune de 10.000 lei.
 
Randamentul obţinut de Primărie din partea cumpărătorilor pleacă de la 2,8% pentru bondurile pe trei ani şi ajunge la 5,1% pentru cele cu scadenţa la zece ani. Spre comparaţie, statul s-a împrumutat anul acesta pe perioade similare la randamente de 2,11% până la 3,2%, diferenţa fiind prima de risc percepută de investitori pentru că o munici­palitate este consideră mai expusă riscului de faliment decât un stat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO