Burse - Fonduri mutuale

Boromir aduce 9 mil. lei la capitalul unei companii cu care s-a asociat în luna mai

Boromir aduce 9 mil. lei la capitalul unei companii cu...

Autor: Liviu Popescu

18.08.2016, 00:04 444

Acţionarii producătorului de panificaţie Boromir Prod Buzău (simbol bursier SPCU) au hotărât în şedinţa de marţi să majoreze capitalul social al Kalizea Boromir, companie membră a grupului francez Vivescia Industries, un gigant cu afa­ceri de 4 mld. euro, cu 9 milioane de lei (2 mil. euro). Acţionarii au apro­bat şi ratificarea acor­dului de asociere dintre Boromir Prod şi Kalizea SAS, ce a rezultat în Kalizea Boromir.

Compania buzoiană a anunţat la finele lunii mai că a încheiat acordul de asociere cu producătorul de mălai Kalizea SAS, cea mai mare cooperativă agricolă din Franţa. Sediul social al companiei rezultate din asocierea Boromir Prod şi Kalizea va fi în municipiul Slobozia, din judeţul Ialomiţa. Boromir a avut în primele şase luni profit net de 1,95 milioane lei, în urcare cu 3% faţă primele şase luni din 2015, în timp ce afacerile au scăzut cu 45% la 33,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO