Burse - Fonduri mutuale

Borza: Listarea Hidroelectrica poate aduce 1 mld. euro la buget şi ar menţine deficitul bugetar sub 3%

Remus Borza, deputat ALDE:

Fiind închisă procedura insolvenţei, se intră în linie dreaptă în procesul de listare a Hidroelectrica

Remus Borza, deputat ALDE: Fiind închisă procedura insolvenţei, se intră în linie dreaptă în procesul de listare a Hidroelectrica

Autor: Liviu Popescu

04.04.2017, 00:05 797

Deputatul ALDE Remus Borza, avocatul care a contribuit la ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica din postura de practician coordonator, consideră că vânzarea de către stat a unui pachet de 15% din companie va aduce un miliard de euro la buget, ceea ce îi va permite guvernului să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3% asumată pentru 2017.

 
Însă doar dacă executivul va schimba metodologia de privatizare a Hidroelectrica, companie evaluată la 17 mld. lei, decisă în anul 2013. Statul controlează 80% din Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea 20%.
 
„Fiind închisă procedura insol­venţei, se intră în linie dreaptă în pro­cesul de listare a Hidroelectrica“, spune Remus Borza, coordonatorul pro­cesului de reorganizare a Hidro­electrica şi practician coordonator al Euro Insol până în ianuarie 2017.
 
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, anunţa în 2013 că inten­ţionează derularea unei oferte publice primare de vânzare de noi acţiuni în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa de capital a unui pachet de acţiuni nou emise, reprezentând 15% din capitalul social. Acest lucru înseamnă că banii de pe urma ofertei vor intra în conturile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO