Burse - Fonduri mutuale

Braiconf a intrat în acţionariatul producătorului de ambalaje Romcarbon Bu­zău

Braiconf a intrat în acţionariatul producătorului de...

Autor: Roxana Pricop

29.12.2015, 14:36 1404

Producătorul de cămăşi Braiconf Brăila (simbol bursier BRCR) a achiziţionat pe 28 decembrie un pachet de 10 milioane de acţiuni la Romcarbon Buzău (ROCE), reprezentând 3,78% din capitalul firmei. Tranzacţia s-a încheiat la un preţ de 0,119 lei/unitate şi a fost intermediată de Raiffeisen Bank. Valoarea totală a tranzacţiei este de 1,2 mil. lei.

Braiconf a cumpărat acţiunile de la fondul de investiţii Romanian Investment Fund, care şi-a redus astfel deţinerea la 10,5% din capitalul Romcarbon. Tranzacţia de vânzare a fost intermediată de Swiss Capital. Romanian Investment Fund este acţionar şi la Braiconf cu o deţinere de 7,8% din capital.

Romcarbon este controlat de investitori taiwanezi, care prin firma Living Plastic Industry deţin 32,85% din acţiuni. În acţionariat se mai regăsesc Joyful River Limited din Cipru, fondul de investiţii Romanian Investment Fund, şi alţi investitori pe bursă. 

Acţiunile ROCE cresc cu 2,7% în şedinţa de azi, până la un preţ de 0,1335 lei/unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 34,3 milioane de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO