Burse - Fonduri mutuale

BRD a spart pragul de 8 mld. lei pe bursă după anunţul rezultatelor

BRD a spart pragul de 8 mld. lei pe bursă după anunţul...

Autor: Roxana Pricop

07.08.2015, 00:03 748

BRD Groupe Société Generale, a doua bancă după active din sistemul local, a ajuns la o capitalizare bursieră de 8,1 mi­liarde de lei, după ce ieri acţiunile sale au accelerat pe bursă cu până la 3,5%.

Titlurile BRD şi-au continuat raliul ieri pe bursă după ce banca şi-a publicat în urmă cu două zile rezultatele finan­ciare pe primul semestru care au indicat o dublare a profitului net până la 270 mil. lei. Acţiunile BRD s-au tranzac­ţio­nat ieri la o cotaţie de 11,74 lei/titlu, prag nemaiatins din august 2011. Faţă de înce­putul anului, acţiunile BRD au un plus de 32%.

WikiZF: Profilul companiei BRD

Acţiunile BRD au avut ieri cea mai mare creştere din rândul titlurilor in­clu­se în indicele BET, principala refe­rinţă a bu­rsei de la Bucureşti, asigurând aproape jumătate din întreg rulajul cu ac­ţiuni din şedinţa de ieri ( de circa 13 mil. lei la ora 17.00). Indicele BET a crescut ieri cu 0,17%, tras în jos de acţiunile Ban­ca Transilvania şi Petrom, care s-au corec­tat negativ cu 1%.

Îmbunătăţirea rezultatelor finan­ciare ale BRD a avut loc în contextul în care banca şi-a redus provizioanele în pri­mul semestru. BRD a încheiat luna iunie cu o rată a creditelor neperfor­mante de 19%, cu patru puncte procen­tuale sub nivelul de la jumătatea anului tre­cut, ca urmare a şter­gerii şi vânzării de creanţe depreciate. La nivelul siste­mu­lui bancar, rata medie a creditelor neperfor­mante era la finele lunii mai de 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO