Burse - Fonduri mutuale

BRD este agent de plată pentru Depozitarul Central

BRD este agent de plată pentru Depozitarul Central

Autor: Roxana Pricop

09.06.2015, 00:04 657

Depozitarul Central a anunţat că BRD SocGen a devenit agent de plată pentru instituţie, prin intermediul băncii urmând să fie efectuate plăţi de dividende sau alte sume de bani, pentru companiile care vor desemna banca drept agent de plată propriu.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare, companiile listate la bursă vor distribui dividendele şi orice alte sume cuvenite deţinătorilor de acţiuni prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

Distribuirea dividendelor prin intermediul Depozitarului Central se va efectua astfel: pentru acţionarii care sunt clienţi ai unor bănci sau firme de brokeraj înregistrate ca participanţi ai Depozitarului Central, plata se va face prin intermediul Depozitarului Central şi al respectivilor brokeri/bănci.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un broker, plata se va face de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de către emitentul la care respectivul acţionar are deţineri, cu condiţia ca respectivul agent de plată să fi încheiat un contract în acest sens cu Depozitarul Central.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO