Burse - Fonduri mutuale

BREAKING. UiPath vine la bursă: Startup-ul fondat de Daniel Dines şi Marius Tîrcă caută consultanţi pentru listarea la New York, într-o ofertă care evaluează compania la peste 15 miliarde dolari

BREAKING. UiPath vine la bursă: Startup-ul fondat de...

Autor: Alex Ciutacu

22.09.2020, 19:52 2503

Compania de Robotic Process Automation (RPA) UiPath, fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă într-un apartament din Bucureşti, a început să caute bancheri de investiţii, în contextul în care compania evaluată la peste 10 miliarde dolari se pregăteşte de listare pe bursa americană.

UiPath, cu sediul central la New York, ar putea obţine o evaluare de peste 15 miliarde dolari în urma listării la bursă, potrivit informaţiilor obţinute de Reuters.

„Decacornul” UiPath îşi caută consultanţi pentru listare, întrucât compania se pregăteşte să se listeze pe bursa din New York în 2021. Sursele Reuters au atras atenţia asupra faptului că momentul listării, evaluarea şi dimensiunea ofertei depind de condiţiile din piaţă.

Veniturile anuale ale UiPath se ridică astăzi la peste 400 milioane dolari.

În luna iulie, compania a devenit primul producător de aplicaţii fondat pe plan local care a atins o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, după ce a obţinut o finanţare de 225 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO