Burse - Fonduri mutuale

Bridgewater, cel mai mare fond de hedging din lume, pariază împotriva obligaţiunilor corporative europene şi americane. "Ne aflăm într-o lume radical diferită. Inflaţia va fi mult mai rigidă decât prevăd în prezent economiştii şi piaţa"

Bridgewater, cel mai mare fond de hedging din lume,...

Autor: Ştefan Stan

08.06.2022, 11:20 5386

Fondul american de investiţii Bridgewater, al celebrului investitor Ray Dalio, pariază pe o vânzare a obligaţiunilor corporative în acest an, cel mai mare fond de hedging din lume având o viziune sumbră asupra traiectoriei economiei globale, scrie FT. 

Pariul împotriva bondurilor corporative americane şi europene subliniază evaluarea Bridgewater potrivit căreia slăbiciunea recentă de pe principalele pieţe financiare nu va fi de scurtă durată.

"Ne aflăm într-o lume radical diferită", a declarat pentru Financial Times Greg Jensen, unul dintre directorii de investiţii ai Bridgewater. "Ne apropiem de o încetinire".

Jensen, care ajută la conducerea deciziilor de investiţii alături de co-directorul general adjunct Bob Prince, a avertizat că inflaţia va fi mult mai rigidă decât prevăd în prezent economiştii şi piaţa, ceea ce ar putea forţa Rezerva Federală a SUA - cea mai influentă bancă centrală din lume - să crească ratele dobânzilor mai mult decât se aşteaptă mulţi de pe Wall Street.

El a adăugat că, dacă factorii de decizie ai Fed se angajează să reducă inflaţia la ţinta de 2%, "s-ar putea să înăsprească în mod foarte puternic, ceea ce ar fisura economia şi, probabil, ar fisura şi cele mai slabe [companii] din economie".


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO