Burse - Fonduri mutuale

Brikston Construction Solutions revine la bursă pe 29 martie la o capitalizare anticipată de 391,4 mil. lei

Brikston Construction Solutions revine la bursă pe 29...

Autor: Tibi Oprea

25.03.2022, 16:59 591

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că marţi, 29 martie, compania Brikston Construction Solutions, unul dintre cei mai mari producători de blocuri ceramice şi cărămida de la nivel naţional şi singurul producător de ţiglă ceramică la nivel naţional, revine la tranzacţionare pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare, sub simbolul bursier BKS.

Acţiunile companiei au fost anterior tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, din 1997 până în 2015, sub simbolul bursier CERE.

Capitalizarea anticipată a companiei, conform Memorandumului de listare, este de 391,4 milioane de lei. Listarea acţiunilor a fost realizată cu sprijinul Estinvest.

Compania face parte din Grupul Leier, activ în Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina în domeniul producţiei de materiale pentru construcţii, comercializării şi service-ul autovehiculelor premium, în cel imobiliar, al confecţiilor metalice şi ingineriei mecanice.

Potrivit datelor Confidas.ro, Brikston Construction Solutions a încheiat anul 2021 cu un profit net de 6,9 mil. euro, în urcare cu 28,8%, la afaceri de 24,2 mil. euro, plus 15,4%. Compania avea la finele anului 187 de angajaţi.

Cel mai mare acţionar al companiei este Leier Rom SRL (97,93%), societate deţinută la rândul ei în proporţie de 75% de Leier Holding GMBH.

Grupul Leier, active în şapte state din Europa în domeniul producţiei de materiale pentru construcţii, comercializării şi service-ul autovehiculelor premium, în cel imobiliar şi al confecţiilor metalice/ingineriei mecanice, a achiziţionat în 2018 Brikston, iar în 2020 Siceram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO