Burse - Fonduri mutuale

Britanicii de la Standard Life Aberdeen au depăşit 5% din Purcari, echivalentul unei investiţii de 2,2 mil. lei

Britanicii de la Standard Life Aberdeen au depăşit 5%...

Autor: Tibi Oprea

05.11.2019, 00:00 160

Administratorul britanic Standard Life Aberdeen, cu active în gestionare de 669 mld. euro, a depăşit pe 30 octombrie 2019, prin multiple fonduri aflate în gestiune, participaţia de 5% din producătorul de vinuri Purcari (simbol bursier - WINE) şi a ajuns la un pachet de 1 milion de acţiuni reprezentând 5,04% din capitalul social al emitentului, potrivit unui raport la Bursă. 

În raportul de la Bursă, Purcari nu menţionează deţinerea Aberdeen anterioară depăşirii pragului de 5%. La preţurile curente de tranzacţionare, valoarea investiţiei SLA la Purcari se ridică la 2,2 mil. lei. Standard Life Aberdeen, cel mai mare administrator de active din UK, este listat pe Bursa de la Londra şi este constituent al indicelui FTSE 100.

Compania are active sub administrare în valoare de 578 mld. lire sterline (669 mld. euro). De la începutul anului, acţiunile WINE se tranzacţionează în creştere cu 32,5% pe fondul unui rulaj de 50 mil. lei, emitentul ajungând la 440 mil. lei capitalizare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO