Burse - Fonduri mutuale

BRK a încheiat un parteneriat strategic cu platforma de crowdfunding Ronin. Monica Ivan, CEO BRK: “Putem construi o pepinieră pentru o viitoare piaţă de capital mult mai atractivă”

BRK a încheiat un parteneriat strategic cu platforma de...

Autor: Tibi Oprea

31.01.2022, 18:16 979

Platforma Ronin, prin care atât startup-urile, cât şi companiile aflate în alte stadii de dezvoltare pot lansa campanii de finanţare prin crowdfunding, a anunţat un parteneriat pe termen lung cu BRK Financial Group, societate de brokeraj în top 10 la bursa românească, pentru susţinerea inovaţiei şi a mediului investiţional din România.

Astfel, prin parteneriatul cu Ronin, compania de brokeraj îşi propune sprijinirea ecosistemului antreprenorial din România, prin promovarea alternativelor de finanţare a companiilor mici şi mijlocii.

“BRK a promovat permanent finanţarea companiilor româneşti prin listarea pe piaţa de capital şi a intermediat unele dintre cele mai de success listări din ultima perioadă. Prin parteneriatul cu platforma Ronin ne dorim să sprijinim viitoarele listări de succes. Crowdfunding-ul rezolvă din punctul nostru de vedere finanţarea companiilor la început de drum, acele companii inovatoare, cu proiecte fezabile de business, dar ale căror performanţe anterioare nu le permite să vizeze o listare şi în acelaşi timp nu se încadrează nici în criteriile stricte de acordare a creditelor pentru companii. Prin platforma Ronin investitorii pot participa la capitalizarea companiilor promiţătoare prin investiţii cu un grad de risc mai ridicat, dar care pot genera randamente foarte bune. Ulterior, promovarea acestor companii spre piaţa de capital va putea reprezenta “liquidity event”-ul aşteptat de investitori. În felul acesta, suntem convinşi că, împreună cu partenerii din echipa Ronin, putem construi o pepinieră pentru o viitoare piaţă de capital mult mai atractivă, cu mai multe oportunităţi interesante de investiţie pentru investitori şi, prin urmare, cu mai multă lichiditate”, spune Monica Ivan, director general al BRK Financial Group.

Prin platforma lansată în decembrie 2021, echipa Ronin urmăreşte să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât şi companiile consacrate care doresc să obţină finanţare, dar şi investitorii care sunt interesaţi să susţină mediul de afaceri din România.

Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori şi investitorii de tip crowd şi de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuţie minimă de 100 de euro pentru susţinerea proiectului preferat.

Astfel, echipa Ronin selectează companiile care prezintă potenţial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanţare şi le aduce în faţa investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradiţional fondurilor de investiţii.

Softlead, prima companie listată pe Ronin, este o platformă de tip marketplace B2B, cu peste 460 de companii IT partenere şi peste 880 de soluţii software listate. Obiectivul rundei de finanţare este de a obţine din partea investitorilor privaţi 300.000 de euro, care să susţină Softlead în procesul de accelerare a creşterii la nivel global şi în dezvoltarea instrumentului automat de identificare a ADN-ului digital al companiilor.

Softlead dezvoltă în prezent conceptul de ADN Digital al unei companii, ce stă la baza deciziilor de digitalizare, deoarece acesta oferă informaţii complete despre nevoia de înlocuire sau de achiziţionare a unei soluţii tehnice noi, în raport cu problemele şi obiectivele organizaţionale, dar şi cu industria, mărimea şi ritmul de creştere al companiei.

Cel de-al doilea startup listat de Ronin, StockBinder, este o companie care facilitează integrarea rapidă între magazine online, furnizori şi producători, ce ţinteşte o nouă finanţare pentru automatizarea completă a procesului şi pentru începerea expansiunii internaţionale.

StockBinder creează un ecosistem în care magazinele online şi furnizorii atât din România, cât şi la nivel european pot sa interacţioneze, sa stabilească noi relaţii contractuale şi să transmită informaţii despre cataloage, preţuri şi stocuri în timp real.

Stockbinder vrea să atraga prin Ronin 300.000 de euro de la investitori locali. Finanţarea va asigura dezvoltarea integrărilor de tip plug&play cu cele mai importante platforme de ecommerce şi ERP, facilitând astfel magazinelor online şi furnizorilor accesul rapid la ecosistemul StockBinder. De asemenea, prin această finanţare, StockBinder îşi propune să înceapă integrarea furnizorilor din pieţele vecine.

Trei antreprenori români - Bogdan Almaşi, Ovidiu Ghiman şi Felix Crişan, cu experienţe complementare în business, au lansat Ronin, platforma de investitii creată pentru a susţine şi finanţa companii şi idei de business inovatoare, locale şi europene. Ideea proiectului Ronin a luat naştere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 Decembrie 2021.

BRK Financial Group a fost înfiinţată ca societate pe acţiuni în anul 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. În 2021, BRK a încheiat mai multe tranzacţii de referinţă, printre care listarea pe piaţa principală a companiei One United Properties, respectiv cel mai mare plasament privat de acţiuni, cel al Arobs Transilvania Software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO