Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial anunţă eşecul plasamentului privat al Global Medical Solutions, companie prezentă în domeniul importului şi vânzării de echipamente medicale

Mariana Mihaela Paraschiv, director general şi acţionar majoritar al GMS

Mariana Mihaela Paraschiv, director general şi acţionar majoritar al GMS

Autor: Eduard Ivanovici

25.11.2021, 18:26 1545

BRK Financial Group (BRK), singurul broker listat la bursa locală, a anunţat joi că realizarea majorării capitalului social al Global Medical Solutions, companie care activează în domeniul importului şi vânzării de echipamente medicale, prin plasament privat nu s-a încheiat cu succes, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Anunţul vine în completarea raportului curent publicat la data de 22 octombrie 2021, scrie Monica Ivan, director general al BRK. Valoarea contractului era de 860.000 de lei.

Plasamentul implica un pachet minoritar semnificativ, a spus săptămânile trecute Mariana Paraschiv, director general şi acţionar majoritar (80%) al societăţii, care afirma recent că operaţiunea ar fi urmată de o listare pe piaţa AeRO.

Global Medical Solutions a luat fiinţă în urmă cu 11 ani, iniţial ca furnizor de soluţii medicale, urmând ca la scurt timp să se poziţioneze ca integrator de soluţii medicale atât pentru mediul privat, cât şi pentru cel public.

Datele de la Ministerul de Finanţe arată că Global Medical Solutions a încheiat anul trecut cu un profit net de 5 milioane de lei, în creştere cu 5,84% faţă de 2019, la afaceri de 25 de milioane de lei, minus 12,3%, conform calculelor efectuate de ZF.

Global Medical Solutions este reprezentantul naţional al companiei Samsung Medison, specializată în echipamente de imagistică cu ultrasunete şi afiliată gigantului sud-coreean Samsung Electronics, colaborare care garantează o parte semnificativă a cifrei de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO