Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group anunţă posibilitatea deschiderii de conturi de investiţii pentru copii. Acţiunile, raliu de 14,7% pe tranzacţii de 1,3 mil. lei

BRK Financial Group anunţă posibilitatea deschiderii de...

Autor: Tibi Oprea

03.03.2021, 13:37 997

BRK Financial Group a anunţat miercuri la bursa de la Bucureşti că extinde adresabilitatea produselor şi a serviciilor oferite, dezvoltând şi lansând în acest sens produsul “Cont de investiţii pentru copii” prin intermediul căruia părinţii (sau reprezentanţii legali) pot deschide un cont de tranzacţionare pentru minori.

“În acelasi fel le oferim părinţilor un mod simplu şi sigur de a investi în viitorul copiilor lor. Dezvoltarea acestui produs este un pas firesc în realizarea dezideratului BRK de a contribui la educaţie în general şi la educaţia financiară în particular şi vine în contextul în care am observat un interes ridicat în rândul persoanelor foarte tinere faţă de piaţa de capital. Principalele beneficii, legate de accesarea acestui tip de cont, constau în faptul că părinţii pot contribui din timp la independenţa financiară a copilului şi pot pune bazele unei educaţii bursiere ce îi pot transforma în viitori investitori de succes”, se arată în raportul BRK.

În urma acestui anunţ, acţiunile BRK înregistrau miercuri la ora 13.30 o creştere de 8,5%, pe tranzacţii de 518.000 de lei. De la începutul anului, acţiunile BRK înregistrează o creştere de 111%, pe fondul unor tranzacţii de 15,5 mil. lei, potrivit datelor BVB.

BRK Financial Group este singurul broker de pe piaţa locală listat la BVB, cu o capitalizare de 53,9 mil. lei. Compania este deţinută în proporţie de 18,5% de SIF Muntenia (SIF4), arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO