Burse - Fonduri mutuale

Agroland Business System are market maker: BRK Financial Group

Agroland Business System are market maker: BRK Financial...

Autor: Cristina Bellu

14.02.2022, 14:56 256

Agroland Business System (simbol bursier AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentatie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, beneficiază începând din 15 februarie de serviciile furnizate de BRK Financial Group, care va activa ca market maker pentru acţiunile companiei.

“Pentru serviciile de market making, volumul minim cumulat corespunzător cotaţiilor ferme de tip bidask furnizate de BRK vor reprezenta echivalentul a 20.000 de euro, diferenţa maximă între bid şi ask fiind de 2,5%”, precizează un anunţ al companiei.

Oficialii Agroland Business System menţionează că BRK va furniza servicii de market making pe parcursul a cel puţin 90% dintr-o sesiune de tranzacţionare.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

Agroland Business System estimează pentru 2022 vânzări totale de 241 milioane lei şi un profit net de 13 milioane lei, potrivit bugetului care va fi supus aprobării acţionarilor pe 22 aprilie.

Compania îşi propune un EBIDTA de 20 milioane lei şi are în plan investiţii de aproximativ 17 milioane de lei, axate pe deschiderea de noi magazine, extinderea afacerii avicole, modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeş şi dezvoltarea magazinului online, potrivit datelor furnizate recent de Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Acţiunile Agroland Business System sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piaţă de 194 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO.

 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO