Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group lansează produse structurate pe bursa de valori din Viena

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

19.08.2022, 13:23 355

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat pe bursa locală, a informat investitorii cu privire la finalizarea demersurilor proiectului „Listare produse structurate pe pieţele regionale”.

Aşadar, luni, 22 august, va avea loc listarea primei serii de produse pe bursa de valori din Viena (Wiener Borse) şi demararea operaţiunilor de furnizare de lichiditate pe respectivele certificate.

„Am ales Wiener Borse ca prima piaţă vizată în cadrul procesului de extindere datorită conectivităţii puternice a instituţiilor pieţei austrice cu celelalte pieţe regionale şi, implicit, o simplificare a următoarelor faze ale proiectului, respectiv listarea produselor pe pieţele din Ungaria şi Polonia. Vizăm extinderea pe aceste pieţe prin prisma dimensiunii lor, unde segmentul certificatelor are un rulaj cuprins între 2,5 şi 11x comparativ cu segmentul similar de la BVB, unde BRK este liderul acestui segment în ultimii ani”, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti, semnat de directorul general al BRK, Monica Ivan.

Din 2012, BRK Financial Group este emitent de produse structurate listate la BVB. Gama de produse include certificatele turbo cu activ suport indici bursieri (Dow Jones Industrial Average), mărfuri, acţiuni locale şi internaţionale, precum şi certificatele cu capital protejat, având ca active suport acţiuni internaţionale şi coşuri de acţiuni.

Brokerul a suferit o pierdere de 5,9 milioane de lei în primele şase luni ale anului, după un profit de 15 milioane de lei în S1/2021, în timp ce datoriile au crescut de la 160 de milioane de lei la 195 de milioane. Pe de altă parte, BRK a urcat în top 5 al intermedierilor de la BVB, cu un volum de 1,12 miliarde de lei, şi a mijlocit 6 din cele 14 listări care au avut loc în perioada ianuarie-iunie.

Vineri, la jumătatea sesiunii de tranzacţionare, acţiunile BRK urcau cu 1,1%, pe tranzacţii de 25.000 de lei. De la începutul anului, evoluţia ajunge la minus 43,5%, pe un rulaj de 39 de milioane de lei.

Societatea este deţinută în proporţie de 18,5% de SIF Muntenia şi afişează o capitalizare de 54 milioane de lei, conform datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO