Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group, market maker pentru obligaţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact

BRK Financial Group, market maker pentru obligaţiunile...

Autor: Liviu Popescu

02.04.2021, 17:08 352

BRK Financial Group, singurul intermediar listat la bursa de la Bucure[ti, va activa ca market maker pentru obliga]iunile de 6 milioane de euro ale dezvoltatorului imobiliar Impact (simbol IMP26E), potrivit unui anun]at la bursei de la Bucure[ti. Astfel, din 6 aprilie, emisiunea de oblige]iuni a Impact va beneficia de serviciile de market maker ale BRK. 

“Vom afişa cotaţii ferme de cumpărare şi vânzare pentru seria de obligaţiuni IMP26E, într-un volum de minim 60 de obligaţiuni pe ambele sensuri (echivalentul a 30.000 euro BID şi 30.000 de euro ASK), la un spread maxim de 2%, dar ne propunem să cotăm la un spread de 1%”, spune Monica Ivan, CEO BRK. 

Emisiunea de obligaţiuni IMP26E cuprinde 13.163 de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de şase ani şi o valoare nominală de 500 euro/obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise la finalul unui plasament privat derulat în decembrie 2020 şi au o dobândă fixă de 6,40% pe an. 

„În decembrie 2020, am încheiat cu BRK un parteneriat privind susţinerea lichidităţii acţiunilor Impact, în cadrul programului Market Makerul Emitentului, iar evoluţia volumelor tranzacţionate ne-am convins să extindem acest parteneriat şi în ceea ce priveşte obligaţiunile emise de noi. Apreciem că o lichiditate solida vă spori apetitul investitorilor pentru obligaţiunile emise de societatea noastră”, spune Sorin Apostol, CEO Impact. 

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO