Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group semnează un contract de market making cu Bursa de Valori Bucureşti. Brokerul anunţă şi un contract de listare a cărui valoare depăşeşte 10% din cifra de afaceri

BRK Financial Group semnează un contract de market...

Autor: Tibi Oprea

02.07.2021, 18:52 864

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul bursier local, a anunţat vineri că a încheiat în calitate de emitent un contract pentru servicii de market making cu BRK Fianancial Group (BRK), singurul broker listat la bursa românească, care va avea efecte începând cu data de 5 iulie 2021.

Pentru BRK Financial Group, activitatea de market making şi emitere de produse structurate a generat un venit net de 1,44 mil. lei în T1/2021, în creştere cu 15%, brokerul având contracte pentru asigurarea lichidităţii pentru mai multe companii din prima ligă bursieră.

Pe de altă parte, BRK a anunţat în şedinţa de vineri că tot pe 1 iulie a încheiat un contract cu o societate comercială în vederea realizării majorării capitalului social prin plasament privat şi ulterior listarea acesteia la Bursa de Valori Bucureşti.

BRK menţionează că valoarea contractului se situează la nivelul indicat la art. 234 litera i din Regulamentul nr. 5/2018, care prevede “contracte încheiate de emitent cu acelaşi contractant, în mod individual sau cumulat, a căror valoare depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă sau venitul total, după caz, aferente ultimei situaţii financiare anuale”.

BRK Financial Group a încheiat primul trimestru al anului cu un profit net consolidat de 10,7 mil. lei, faţă de o pierdere de 4,7 mil. lei în perioada similară din 2020. Compania a raportat venituri din activitatea de bază în valoare de 2,5 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de perioada similară din 2020, şi un profit de 609.224 lei din serviciile de intermediere.

Subsegmentul tranzacţionare pe piaţa internă a contribuit cel mai mult la această creştere, rulajele pe piaţa internă atingând valoarea de 246 milioane lei, în creştere cu 50%.

Activitatea de market making şi emitere de produse structurate a generat un venit net de 1,44 milioane lei, în creştere cu 15%.

În paralel, operaţiunile desfăşurate pe contul propriu (tranzacţiile cu actiuni si obligatiuni listate, operatiunile de market making pe actiuni autohtone, veniturile din dobânzi, cupoane şi dividende, diferenţele de curs valutar, cheltuielile cu dobânzile, precum si marcarea la piaţă a poziţiilor din portofoliu) au înregistrat un rezultat de 10,97 milioane lei comparativ cu o pierdere de 4,75 milioane lei in primul trimestru al anului trecut.

Valoarea activelor BRK Financial Group s-a majorat la 195,5 milioane lei în primele trei luni, de la 195,1 milioane lei în decembrie 2020.

BRK are 104,7 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile sale se tranzacţionează în creştere cu 278%, pe fondul unui rulaj de 62,6 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO