Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group, singurul broker listat la bursă, dă un preţ ţintă de 0,51 lei şi recomandă cumpărare pentru acţiunile TeraPlast Bistriţa

BRK Financial Group, singurul broker listat la bursă,...

Autor: Tibi Oprea

13.11.2020, 14:37 997

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bura românească, recomandă cumpărare pentru acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) şi indică un preţ ţintă de 0,51 lei pe unitate, reprezentând un randament potential de 27% şi cu un randament de dividend de circa 6%, se arată într-un raport al BRK intitulat "TeraPlast: într-o continuă transformare" şi publicat vineri.

“Prin numerarul deţinut, TeraPlast este capabilă să îşi consolideze operaţiunile şi să se extindă pe noi proiecte. Compania îşi va vinde divizia de oţel la un preţ net de aproximativ 330 milioane de lei. Astfel va putea plăti dividende (în total de 45 millioane lei sau 0,026 lei/acţiune) şi va folosi pentru investiţii aproximativ 100 milioane lei. Strategia companiei implică consolidarea liniilor actuale de producţie prin investiţii de aproximativ 35 milioane de lei şi intrarea în câteva segmente noi de piaţă cum ar fi fabricarea de folii biodegradabile pentru ambalaje sau producţia de săpunuri şi detergenţi”, se arată în raport.

Brokerii de la BRK menţionează că TeraPlast se tranzacţionează în prezent la un multiplu scăzut, obţinând marje EBITDA cu mult mai mari în segmentele sale faţă de câteva companii listate pe alte pieţe. “Prin urmare, ar merita multiplii EV/EBITDA similari sau chiar mai mari faţă de multiplii derivaţi de la companiile similare.”

Compania şi-a făcut deja publică intenţia de a investi 38 milioane lei (aprox. 7,9 milioane euro) din care solicita 50% ajutor de stat. Acesta ar fi un prim proiect din cadrul celor peste 20 de milioane de euro pe care TeraPlast le-a alocat pentru investiţii în annul 2021. Proiectul vizează extinderea capacităţii de producţie în instalaţii. “Un risc la recomandarea noastră include dezvoltarea mai lentă decât este de aşteptat a proiectelor din România de conectare a zonelor rezidenţiale la conducte de apă, canalizare sau gaze naturale.”

Acţiunile companiei au fost incluse în indicele FTSE Global Micro-Cap astfel mărindu-şi expunerea la mai multe tipuri de investitori. Pentru a îmbunătăţi în continuare lichiditatea şi menţine scăzută volatilitatea acţiunilor, BRK Financial Group a fost ales ca market maker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO