Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile OMV Petrom. Compania din energie beneficiază şi de servicii de market making furnizate de Wood&Company şi Raiffeisen Centrobank

BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile...

Autor: Tibi Oprea

09.03.2021, 15:01 542

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat marţi printr-un comunicat că BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa românească, va acţiona începând cu data de 9 martie 2021 ca market maker pentru acţiunile emise de OMV Petrom (simbol bursier SNP).

Acţiunile OMV Petrom beneficiază şi de serviciile de market making furnizate de Wood&Company Financial Services, respectiv de Raiffeisen Centrobank AG.

Ca parametri specifici, volumul minim corespunzător ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 250.000 de instrumente financiare, iar spread-ul maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare afişate de participant este de 3%.

Perioada de timp minimă pentru menţinerea în piaţă a ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 60% din şedinţa de tranzacţionare sau, dacă simbolul a fost suspendat de la tranzacţionare, din perioada în care acesta s-a tranzacţionat.

BRK are 63,7 mil. lei capitalizare, iar acţiunile sale se tranzacţionează în creştere cu 134,15%, pe fondul unor tranzacţii de 17,9 mil. lei, arată datele BVB.

OMV Petrom, pe de altă parte, are 22,7 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 51% de austriecii de la OMV, în timp ce statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 20,6% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile SNP înregistrează o creştere de 10%, pe fondul unui rulaj de 178,2 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO