Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group va beneficia de servicii de market maker al emitentului oferite de Wood & Company

BRK Financial Group va beneficia de servicii de market...

Autor: Tibi Oprea

24.08.2021, 16:59 229

BRK Financial Group (simbol bursier BRK) a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că, începând cu data de 25.08.2021, va beneficia de serviciile de market maker al emitentului oferite de Wood & Company Financial Services, intermediar de top 10 la bursa românească.

„Decizia de a apela la serviciul de market making este un pas firesc în strategia BRK de a crea valoare şi performanţă bursieră pentru acţionari, focusul BRK fiind axat pe livrarea de rezultate financiare solide şi alinierea la cele mai bune practici în relaţia cu investitorii. În urma unor analize interne, am constatat că acţiunea BRK are o lichiditate zilnică foarte bună: prin raportarea la capitalizare, BRK are cel mai ridicat raport rulaj/capitalizare. În acelaşi timp, volatilitatea acţiunilor este peste media pieţei, foarte probabil din cauza adâncimii, uneori deficitare, a pieţei. Astfel, în urma acestui parteneriat, ne propunem să îmbunătăţim neajunsurile constatate, fiind demonstrat emipiric că existenţa unui market maker reduce volatilitatea, şi implicit riscul, şi oferă o contraparte solidă investitorilor. Ca obiectiv pe termen mediu, dorim ca mixul dintre capitalizare şi lichiditate să propulseze acţiunile BRK în componenţa indicelui BET”, spune Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Conform acestui contract, market makerul va asigura cotaţii de cumpărare şi de vânzare de minim 300.000 acţiuni, la un spread bid-ask de maxim 3% şi o prezenţă în piaţă de minim 85% din durata şedinţei de tranzacţionare.

“Ca urmare a faptului că acţiunile BRK vor beneficia de cotaţiile oferite de market maker, apreciem că acest fapt va contribui la creşterea lichidităţii şi reducerea volatilităţii”, menţionează BRK în raport.

BRK Financial Group a încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 14,8 mil. lei, faţă de pierdere de 6,4 mil. lei în S1/2020.

La acest rezultat se adaugă valoarea de 11,9 mil. lei – alte ele­mente ale rezultatului global, respectiv reevaluarea pachetului de acţiuni deţinut la Firebyte Games, care nu afectează contul de profit si pierdere, ci doar valoarea capitalurilor proprii. Astfel, prin cumularea rezultatului din contul de profit şi pierdere cu celelalte elemente ale rezultatului global, rezultă valoarea de 26,7 mil. lei.

Activitatea de Market Maker al Emitentului este prestată de WOOD & Company în baza unui contract semnat cu BRK Financial Group. BRK este al treilea emitent listat la BVB pentru care WOOD & Company furnizează servicii de Market Maker al Emitentului, după Electrica şi OMV Petrom

BRK înregistrează în primele şase luni venituri din activitatea de intermediere de aproape 9 mil. lei, comparativ cu 4,08 mil. lei în S1/2020, la această creştere contribuind decisiv subsegmentul corporate care a generat venituri de 4,65 mil. lei în această perioadă pe fondul unor valori intermediate consistente.

BRK are 124,6 mil. lei capitalizare, iar unul dintre cei mai mari acţionari este SIF Muntenia (SIF4), care deţine 18,5% din capitalul social.

Acţiunile BRK înregistrează de la începutul anului o creştere de 341,5%, pe fondul unor tranzacţii de 83,2 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO