Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group va intermedia vânzarea şi listarea actiunilor One United Properties la Bursa de Valori Bucureşti

BRK Financial Group va intermedia vânzarea şi listarea...

Autor: Tibi Oprea

19.04.2021, 16:29 846

BRK Financial Group a anuntat printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti că a fost selectat de către One United Properties în calitate de intermediar pentru vânzarea şi listarea acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti. One United Properties vizează listarea pe piaţa reglementată, categoria Premium, având perspectiva de a deveni un emitent de prim plan pentru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti.

“Am lucrat la fazele preliminare ale acestui proiect şi am ajuns în etapa în care intrăm în linie dreaptă în vederea intermedierii primei oferte publice de vânzare care va avea loc la Bursa de Valori Bucureşti în acest an, ultima astfel de operaţiune  de acest fel având loc în anul 2018. One United Properties este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, cu focus pe proiecte de o calitate superioară” a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte, din Bucureşti. Cunoscut şi premiat internaţional pentru proiectele sale sustenabile în domeniul imobiliar, dezvoltatorul ia în considerare listarea la BVB printr-o ofertă publică.

“One United Properties, pe baza datelor preliminare privind poziţia financiară, profitabilitatea şi proiectele de dezvoltări imobiliare în lucru, vizează listarea pe piaţa reglementată categoria Premium, aşadar vorbim de un emitent care în scurt timp poate deveni unul de prim plan pentru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti. Decizia de intermediere a unei asemenea operaţiuni a fost mult uşurată pentru noi de determinarea pe care o au acţionarii fondatori ai One United Properties privind continuarea planurilor ambiţioase de dezvoltare pe proiecte rezidenţiale şi de office care setează noi standarde de calitate pe piaţa din România. Suntem fericiţi că împărtăşim cu aceştia aceeaşi viziune privind utilitatea Bursei de Valori Bucureşti, de a fi un catalizator al dezvoltării companiilor, precum şi a posibilităţii de investire a capitalurilor autohtone în susţinerea acestor proiecte”, a spus Răzvan Raţ, Director Adjunct la BRK Financial Group.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 75% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai consiliului de administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societăţii şi după listarea acesteia la BVB.

Cei doi fondatori au investit în imobiliare încă din 2000 şi au dezvoltat prima clădire rezidenţială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One, transformând-o în lider al pieţei rezidenţiale de lux din România, cu multiple premii pentru arhitectură, design, dezvoltare şi sustenabilitate.

“Compania a avut o creştere rapidă şi s-a transformat într-un business profitabil, fiind autor al unor proiecte imobiliare reper pe piaţa românească. Printre acestea se numără One Floreasca City, proiect premiat internaţional la International Property Awards 2019-2020 cu „Best Sustainable Residential Development”. Proiectul multifucţional a fost conceput încă de la început ca un proiect arhitectural de referinţă, o expresie a viziunii contemporane, durabilităţii şi integrării comunităţii, cu focus crescut pe facilităţile oferite rezidenţilor, dar şi comunităţii. One Cotroceni Park este cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană aflat în prezent în dezvoltare în Bucureşti, cu funcţiune mixtă, dezvoltat în jurul conceptului Live / Work / Play. O premieră este şi proiectul One Peninsula, pe care compania îl dezvoltă în cartierul Floreasca şi care este singurul club rezidenţial din Bucureşti cu sistem de climatizare cu pompe de căldură cu sursă geotermală. Alte proiecte de referinţă semnate de One United Properties sunt One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Verdi Park sau One Herăstrău Towers”, transmite compania.

BRK Financial Group are o bogată expertiză în privinţa serviciilor oferite emitenţilor, implicându-se în listarea la Bursa de Valori București a unora dintre cele mai prestigioase societăți din România. A cotat 11 dintre cele 12 societăți listate inițial la BVB, iar în timp a depasit pragul de 100 de operaţiuni corporative.

“Anul 2021 este de bun augur din această perspectivă, BRK finalizând 4 astfel de operaţiuni. Angajamentul BRK de a contribui la dezvoltarea şi consolidarea pieţei de capital este susţinut şi prin operaţiunile de Market Making pentru acţiuni româneşti – aceste eforturi fiind recunoscute de către BVB prin decernarea premiului de <Cel mai activ intermediar pentru creşterea lichidităţii>, în anii 2019 şi 2020”, transmite BRK.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO