Burse - Fonduri mutuale

BRK recomandă „cumpărare“ şi indică un preţ ţintă de 0,7038 lei pentru acţiunile Biofarm, adică un potenţial de creştere de 10% faţă de preţul curent. Scenariu optimist: 0,7288 lei. Scenariu pesimist: 0,683 lei

BRK recomandă „cumpărare“ şi indică un preţ...

Autor: Tibi Oprea

26.08.2021, 08:46 1089

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul intermediar listat la Bursa românească, continuă să recomande „cumpărare“ pentru acţiunile producătorului român de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) şi estimează un preţ ţintă mai ridicat, de 0,7038 lei pe unitate, faţă de 0,68 lei anterior, calculat prin metoda DCF (Discounted Cash Flow – metoda cash-flow-ului actualizat-n.red.).

Potenţialul de creştere faţă de preţul de închidere din 20 august de 0,61 lei pe acţiune este de 15,4%, în timp ce comparativ cu preţul de miercuri, 25 august, ora 17.40, ran­damentul potenţial ar fi de peste 10%, potrivit calculelor realizate de ZF.

„Metoda de evaluare utilizată surprinde atât impactul evoluţiei cererii pe piaţa medicamentelor din România, cât şi impactul creşterii capacităţii de producţie a Biofarm asupra fluxurilor de numerar ale companiei. De asemenea, în model au fost încorporate estimările companiei, pe baza bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului 2021, prin care Biofarm vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 15% şi o creştere de 7% a profitului. Este de aşteptat ca noua unitate de producţie, deschisă anul acesta, să contribuie major la creş­terea producţiei şi să permită ex­tin­derea pe noi pieţe“, se arată într-un raport de analiză datat 24 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO