Burse - Fonduri mutuale

BRK recomandă cumpărare pentru acţiunile Nuclearelectrica şi dă un preţ ţintă de 28,6 lei. Joi, Nuclearelectrica se tranzactioneaza la 23,1 lei

BRK recomandă cumpărare pentru acţiunile...

Autor: Tibi Oprea

04.03.2021, 13:21 2863

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa românească, a recomandat investitorilor cumpărare pentru acţiunile producătorului de energie nucleară Nuclearelectrica şi a indicat un preţ ţintă de 28,6 lei, calculat prin metoda DCF, cu un randament potenţial de 24,2%, potrivit unui raport al intermediarului.

“Dezvoltarea companiei se află pe o traiectorie ascendentă. A fost semnat acordul interguvernamental între Statele Unite ale Americii şi România, care a primit avizul Comisiei Europene. Astfel, pot fi demarate demersurile pentru construcţia Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă. Finanţarea în valoare de 7 miliarde de dolari va include construcţia celor două Unităţi şi retehnologizarea Unităţii 1. Proiectul se va desfăşura în cadrul unui consorţiu care va include SUA, Canada şi Franta”, se arată în raport.

BRK spune că potenţiale riscuri sunt legate de o posibilă decalare a planului de investiţii al companiei, astfel încât acesta să nu poata fi realizat în perioada estimată, dar şi de o posibilă creştere a costurilor pentru procesul de retehnologizare şi construcţie.

De asemenea, intermediarul menţionează că estimările au la bază rezultatele financiare preliminare raportate de Nuclearelectrica pentru anul 2020.

“Modelul de evaluare include retehnologizarea Unitatii 1, ce va avea loc in perioada 2027 – 2028 si constructia Unitatilor 3 si 4, al caror termen de finalizare estimam ca va fi in anul 2030 pentru U3 si 2031 pentru U4. Pentru acestea, SNN va primi finantare din partea statului american, in valoare de 7 miliarde de dolari. Modelul include si retehnologizarea Unitatii 2 ce va avea loc in perioada 2038 – 2039, pentru care estimam ca va contracta un imprumut de 1.5 miliarde de euro, care va fi rambursat intr-o perioada de 30 de ani. Totodata, in conditiile in care Unitatile 3 si 4 vor avea o durata de viata de 30 ani si acestea vor avea nevoie de un proces de retehnologizare in perioada 2060-2061. O data cu finalizarea procesului de retehnologizare pentru Unitatea 1 si constructia Unitatilor 3 si 4, in anul 2031 SNN isi va putea dubla capacitatea de productie a energiei electrice, ajungand la o productie anuala de 21.500 GWh. Aceasta crestere se va reflecta si asupra fluxurilor viitoare de numerar”, apare în raport.

Compania se tranzacţionează în prezent la multipli scăzuţi în comparaţie cu alte companii din acelaşi sector, listate pe alte pieţe. Pentru anul 2021, P/E estimat pentru SNN este de 9.7x (faţă de mediana companiilor din sector de 15.9x) şi EV/EBITDA este de 4.6x (fata de 7.8x). “Prin urmare, considerăm că preţul acţiunii SNN este subevaluat.”

Politica de dividend a fost generoasa in ultimii ani cu o rata de distributie a dividendelor de peste 90%, valoarea dividendului brut fiind in crestere. In anul precedent dividendul brut a fost de 1.653 lei/actiune. In cazul mentinerii acestui dividend, randamentul obtinut ar fi de 7.19% la pretul de inchidere din data de 01 martie 2021.

Acţiunile SNN au fost incluse în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell în septembrie 2020 şi se tranzacţionează de la începutul anului în creştere cu 29,6%, pe fondul unor tranzacţii de 112,3 mil. lei, emitentul având 6,95 mld. lei capitalizare, arată datele BVB.

Compania este controlată în proporţie de 82,5% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO