Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj a listat certificate turbo pe aur pentru investitorii dezamăgiţi de acţiuni

Broker Cluj a listat certificate turbo pe aur pentru...

Autor: Radu Bostan

26.08.2015, 00:06 574

Firma clujeană de intermediere SSIF Broker (simbol busier BRK) a listat la bursă două produse structurate cu activ suport aurul, prin care investitorii pot paria pe creşterea şi, respectiv, pe scăderea metalului preţios.

 
Brokerul speră să atragă specula­torii dornici de profit de pe urma fluctuaţiilor metalului considerat de obicei un refugiu în momente de vola­­ti­litate a pieţei de acţiuni.
 
Datorită efec­tu­lui de levier (de 1 la 100), care multi­plică investiţia iniţială, cele două certi­ficate cu suport în aur (simbolurile BKAURTL1 şi BKAURTS1) le per­mit investitorilor ca în schimbul sumei de 40-45 lei, adică preţul a cinci certificate, să cumpere indirect o uncie din metalul galben şi să speculeze variaţiile de preţ. O uncie de aur este echivalentă cu 31,1 grame. O investiţie directă într-o uncie de aur costă de 100 de ori mai mult, peste 1.000 de dolari. Efectul de levier face însă ca la mişcarea inversă a activului suport pierderile să fie mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO