Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj negociază fuziunea cu rivalii de la BT Securities

Grigore Chiş, directorul general al Broker Cluj, a preluat conducerea companiei în iulie 2009 şi a reuşit să o redreseze după scandalul fraudei de la agenţia din Deva şi după căderea bursei din 2008. Chiş a mai lucrat la Broker în perioada 1999-2005, fiind director de tranzacţionare, iar din 2005 până în 2009 a fost manager de portofoliu la BT Asset Management, divizia de fonduri de investiţii a Băncii Transilvania.  Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities, conduce firma de brokeraj a Băncii Transilvania din 2001 şi a reuşit să o ducă până pe primul loc în topul brokerilor locali, în 2009. El şi-a început cariera la Broker Cluj, unde a lucrat din 1995 până în 1999, după care a plecat la Banca Transilvania. Nilaş a fost şi membru în consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Doi competitori îşi dau mâna

Autor: Andrei Chirileasa

10.10.2013, 00:08 67

Broker Cluj (BRK), singura firmă de brokeraj locală listată la bursă, analizează posibilitatea unei fuziuni cu BT Securities, firma de brokeraj a grupului Banca Transilvania, în vederea creşterii cotei de piaţă şi a bazei de clienţi şi a reducerii costurilor, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti de conducerea Broker.

Firma rezultată dintr-o eventuală fuziune ar fi un „colos“ raportat la dimensiunea actuală a bursei locale, Broker şi BT Securities având împreună active nete de 76 mil. lei (17 mil. euro), peste 120 de angajaţi şi 23 de agenţii şi sucursale în toată ţara. Totuşi, împreună cele două firme de brokeraj au avut anul trecut afaceri de 7,4 mil. lei (1,66 mil. euro), ceea ce arată cât de mică este piaţa.

Din punctul de vedere al cotei de piaţă din tranzacţiile cu acţiuni, cele două firme de brokeraj au avut împreună în primele nouă luni tranzacţii de 1,18 mld. lei (265 mil. euro), reprezentând 9% din piaţă, şi ar fi pe locul al patrulea, după Swiss Capital, Wood şi Raiffeisen Capital&Investment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO