Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj vrea să emită obligaţiuni de 25 mil. lei pentru a face tranzacţii în marjă

Broker Cluj vrea să emită obligaţiuni de 25 mil. lei...

Autor: Roxana Pricop

05.11.2015, 19:04 542

SSIF Broker (simbol bursier BRK), singura societate de brokeraj listată la bursa din Bucureşti (BVB), şi-a convocat acţionarii în AGEA pe 9 decembrie pentru a aproba emiterea unor obligaţiuni în valoare de până la 25 milioane de lei, care vor fi listate la bursă.

Maturitatea acestor obligaţiuni ar urma să fie fie cuprinsă între 3 şi 7 ani, iar dobânda va fi variabilă şi se va calcula după formula ROBOR la 3 luni plus marjă fixă de maxim 5,5%.

Suma strânsă va fi folosită pentru acordarea de credite clienţilor societăţii pentru  derularea de cumpărări de instrumente financiare pe piaţa reglementată a BVB  în baza unui contract de tranzacţionare în marjă. Tranzacţionarea în marjă permite obţinerea unor profituri sporite prin utilizarea unor capitaluri împrumutate (de la brokeri) însă poate duce şi la pierderi mari în cazul în care activul pe care a mizat investitorul are o direcţie inversă faţă de cea pe care a estimat-o.

De asemenea, societatea mai cere acordul acţionarilor să răscumpere maxim 15% din acţiunile proprii, respectiv maxim 50,8 milioane de acţiuni BRK, la un preţ de achiziţie cuprins între 0,04 lei şi 0,17 lei/acţiune. La  cel mai recent preţ din piaţă, de 0,068 lei/titlu, pachetul de răscumpărat ar valora 3,45 milioane de lei.

Cel mai mare acţionar al SSIF Broker este SIF Muntenia (SIF4) cu o deţinere de 18,4% din capital. După primele zece luni din an, SSIF Broker se situează pe locul al 8-lea în clasamentul celor mai activi brokeri de la bursa din Bucureşti, cu un rulaj de 423 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO