Burse - Fonduri mutuale

Broker: Dividendele mici şi marcările de profituri, motivele pentru care scad SIF-urile

Broker: Dividendele mici şi marcările de profituri,...

Autor: Liviu Popescu

18.04.2018, 00:07 1460

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expuneri ridicate în sectoare precum cel financiar şi cel de energie, se tranzacţionează la preţuri mai mici chiar şi cu 10% faţă de cele din urmă cu o lună, potrivit datelor BVB.

Brokerii vorbesc despre o «corecţie», determinată de două aspecte: dividende propuse mai mici faţă de alţi emitenţi listaţi, dar şi de marcări de profituri.

Spre comparaţie indicele BET a urcat în ultima lună cu 1%, în timp ce BET-FI, al societăţilor de investiţii finan­ciare, a scăzut cu 3%, ceea ce a creat o decuplare a indicilor.

„Corecţia SIF-urilor din ultimele două luni cred că are la bază două aspecte: dividendele propuse de SIF-uri sunt mult mai mici în comparaţie cu ceea ce au propus companiile din BET. Acest aspect cred că determină o parte din investitori să migreze spre companiile unde sunt propuneri de dividend cu randament ridicat“, spune Simion Tihon, broker la compania Prime Transaction.

Cea mai abruptă scădere în ultima lună este cea a SIF Moldova, societate cu expunere ridicată pe sectorul bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO