Finanţe personale

Broker: Dividendele mici şi marcările de profituri, motivele pentru care scad SIF-urile

18 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expuneri ridicate în sectoare precum cel financiar şi cel de energie, se tranzacţionează la preţuri mai mici chiar şi cu 10% faţă de cele din urmă cu o lună, potrivit datelor BVB.

Brokerii vorbesc despre o «corecţie», determinată de două aspecte: dividende propuse mai mici faţă de alţi emitenţi listaţi, dar şi de marcări de profituri.

Spre comparaţie indicele BET a urcat în ultima lună cu 1%, în timp ce BET-FI, al societăţilor de investiţii finan­ciare, a scăzut cu 3%, ceea ce a creat o decuplare a indicilor.

„Corecţia SIF-urilor din ultimele două luni cred că are la bază două aspecte: dividendele propuse de SIF-uri sunt mult mai mici în comparaţie cu ceea ce au propus companiile din BET. Acest aspect cred că determină o parte din investitori să migreze spre companiile unde sunt propuneri de dividend cu randament ridicat“, spune Simion Tihon, broker la compania Prime Transaction.

Cea mai abruptă scădere în ultima lună este cea a SIF Moldova, societate cu expunere ridicată pe sectorul bancar.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Broker
, Dividende
, profituri
, SIF-uri
, bursa
, bet
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide