Broker: Sunt puţin optimist când spun că în 2-3 ani România ar trebui să fie piaţă emergentă. „Miza noastră la Bursă este vizibilitatea mai mare în faţa unor fonduri ce pot contribui mult la creşterea lichidităţii.“

3 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

Simion Tihon, broker la Prime Transaction, una dintre cele mai active companii de brokeraj pe partea de analiză financiară şi bursieră, pe locul 13 în funcţie de rulaj, afirmă că este optimist când acordă un orizont de 2-3 ani până când bursa de la Bucureşti ar trebui să fie catalogată drept piaţă emergentă, atât de FTSE, cât şi MSCI.
 
„Miza noastră este vizibilitatea mai mare în faţa unor fonduri ce pot contribui mult la creşterea lichidităţii. Şi asta nu pro-bono, nu pentru că România cere un ajutor, ci pur şi simplu că vom intra pe harta unor fonduri mai mari şi pentru că acţiunile româneşti sunt subevaluate. Astfel că, la anul pe vre­mea aceasta, poate vom avea alt tonus şi vom aştepta cu mult mai mult interes anunţul FTSE“, scrie Tihon într-o opinie publicată pe site-ul companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2017

 
Cuvinte cheie:
broker
, piata
, optimist
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide