Burse - Fonduri mutuale

Brokerii culeg roadele unui prim semestru mai animat la bursa românească. Cehii de la Wood sunt marii câştigători

Brokerii culeg roadele unui prim semestru mai animat la...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.07.2017, 00:05 270
Dinamismul de pe piaţa de capital bucureşteană care a definit prima jumătate a anului 2017 s-a reflectat automat şi în rezultatele înregistrate de brokerii locali.
 
Componenţa podiumului, aceeaşi din 2013 în­coace, respectiv Wood & Company, Swiss Capital şi Raiffeisen Bank, nu a fost perturbată nici în prima jumătate a lui 2017, înregistrându-se doar transpoziţii sporadice în top. Cu toate acestea, singurul inter­mediar din top 3 care a reuşit să îşi majoreze cota de piaţă comparativ cu situaţia anului trecut a fost Wood.
 
După ce media zilnică de tranzacţionare a ajuns aproape 12 milioane euro, cu 30% mai mare decât nivelul atins în decembrie 2016, iar indicele BET a crescut până la 7.860 de puncte, un avans de 11%, valoarea tranzac­ţio­nată pe bursa românească este, la şase luni distanţă de la începutul anului, de 12,7 mld. lei, în creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Listarea com­paniei telecom Digi a alimentat puternic lichiditatea şi activitatea brokerilor de la Bucureşti, după ce în luna mai valoarea tranzacţionată a ajuns la 4,2 mld. lei, echiva­lentul unei treimi din totalul celor şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO