Burse - Fonduri mutuale

Brokerii de la Intercapital îşi marchează exitul din divizia de fonduri de investiţii

Brokerii de la Intercapital îşi marchează exitul din...

Autor: Roxana Pricop

20.04.2015, 00:03 679

Societatea de administrare a inves­ti­ţiilor Intercapital Investment Mana­ge­ment, cu active nete în gestiune de 10,7 milioane de lei, a anunţat pe bursă semnarea unui contract prin care acţionarii existenţi ai firmei inten­ţio­nea­ză să îşi vândă integral participaţiile de­ţinute.

Acţionarul principal al Intercapital In­vest­ment Management este firma de bro­keraj In­tercapital Invest, ce deţine 99,99% din ac­ţiu­ni. Intercapital Invest este printre cei mai mari brokeri pe segmentul clienţilor de retail. După primele trei luni din an, firma de bro­ke­raj se situa pe locul al 15-lea în topul bro­ke­ri­lor de la bursa din Bucureşti. Anunţul a fost pu­blicat pe bursă pentru că societatea ad­mi­nis­trează două fonduri închise listate - iFond Fi­nancial şi iFond Gold -, iar schim­barea ac­ţio­na­riatului reprezintă o informaţie im­por­tantă pentru investitorii în cele două fonduri.

Anunţul nu precizează însă cine va cumpăra pachetul de acţiuni.

„Potenţialii achizitori urmează să depună documentaţia necesară în vederea obţinerii avizului Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF) pentru finalizarea tranzacţiei“, se mai spune în anunţ.

Nu ar fi exclus ca cumpărătorul să fie societatea de administrare Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri, care în ultimul an a avut o strategie de a creşte şi prin achiziţii. Anul trecut, Certinvest a preluat fondul de acţiuni KD Maximus de la societatea KD Investments, cu acţionariat sloven, dar şi AXA Asigurări şi fondul de pensii facultative Pensia Mea.

Mare parte din portofoliul administrat de SAI Intercapital IM este format din cele două fonduri închise listate: iFond Financial cu active de 8,4 milioane de lei şi iFond Gold cu active de 675.000 de lei. Societatea ad­mi­nistrează şi două fonduri mutuale cu active totale de 600.000 de lei şi portofolii indi­viduale de investiţii de circa un milion de lei. iFond Acţiuni este cel mai performant fond din portofoliu, cu un randament de aproape 10% în ultimele 12 luni.

Intercapital Investment Management este condusă din funcţia de director general de  Adrian Cojocar. El a lucrat anterior la Ziarul Financiar pentru departamentul de burse-fonduri mutuale. La Intercapital IM, el a preluat locul Andreei Gheorghe (azi la BCR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO