Burse - Fonduri mutuale

Brokerii mizează în 2015 pe acţiunile BVB, Transelectrica şi SIF-uri

Foto: Adrian Cojocaru

Foto: Adrian Cojocaru

Autor: Ioana Tudor

20.01.2015, 00:07 3206

Acţiunile din sectorul energetic, precum cele ale Trans­electrica (TEL), Transgaz (TGN) şi Romgaz (SNG), vor rămâne în atenţia investitorilor şi în 2015 şi ar putea aduce randamente superioare pieţei, graţie perspectivelor favorabile în ceea ce priveşte dividendele din profitul pe anul trecut, potrivit brokerilor.

Aceştia estimează că surprize plăcute vor veni anul acesta din partea acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în con­diţiile ridicării pragului de deţinere la 20% şi creşterii şanselor ca BVB să fie inclusă în liga pieţelor emergente.

O performanţă bună este aştep­tată şi de la SIF-uri ca urmare a re­laxării con­diţiilor de cvorum pentru deciziile AGEA, precum şi în cazul BRD SocGen (BRD) dacă banca va trece pe profit după doi ani con­secutivi de pierderi.

„Transgaz şi Transelectrica probabil îşi vor tempera creşterile, însă vor rămâne în atenţia investitorilor, cel puţin în prima parte a anului, pe fondul potenţialului de distri­buire a unor dividende peste me­die“, consideră Nicu Gri­goraş, directorul departa­mentului de tranzacţionare la firma de brokeraj Intercapital Invest.

Acţiunile Transelectrica au urcat cu 85% anul trecut, iar cele ale Transgaz au marcat o creştere de 42%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO