Burse - Fonduri mutuale

Brokerii se fac profesori „pro bono“ de finanţe personale ca să atragă pe bursă banii corporatiştilor

Bursa şi brokerii speră să găsească noi investitori printre angajaţii băncilor şi firmelor din energie, ale căror salarii trec de 3.000-4.000 de lei net

Bursa şi brokerii speră să găsească noi investitori printre angajaţii băncilor şi firmelor din energie, ale căror salarii trec de 3.000-4.000 de lei net

Autor: Radu Bostan

16.07.2015, 00:08 960

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi patru firme de brokeraj vor ţine seminarii gratuite de finanţe personale angajaţilor din marile companii locale în ideea de a lărgi baza de investitori de retail şi de a atrage către piaţa de capital economiile unora dintre cei mai bine plătiţi salariaţi.

Brokerii de la Alpha Finance, BT Securities, Estinvest şi Intercapital Invest, dar şi reprezentanţii BVB, vor organiza începând din iulie şi până în noiembrie cursuri de câte două ore la sediile din Bucureşti şi din alte patru oraşe mari ale unor companii cu peste 300 de angajaţi.

Şase firme s-au înscris în primă fază pentru cursurile gratuite: Enel, Garanti Bank, Idea Bank, Idea Leasing, KPMG şi Orange, iar Bursa vrea să includă în program cel puţin 20 de companii.

„Vom combina acest program cu unul pe care îl derulăm în interiorul băncii, prin care pregătim 20 de absolvenţi de facultate să devină bancheri. Acest program de educaţie financiară vine ca o mănuşă“, a afirmat Virginia Oţel, director de comunicare la Garanti Bank.

Angajaţii companiilor din energie şi telecomunicaţii sunt plătiţi, în medie cu circa 3.000 de lei net pe lună, în timp ce în sectorul financiar salariile depăşesc 4.000 lei, faţă de media la nivel de economie de 1.806 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) pentru luna mai 2015. Brokerii speră că, odată ce „corporatiştii“ devin familiarizaţi cu piaţa de capital, îi vor putea transforma în clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO