Burse - Fonduri mutuale

Brokerii sunt împărţiţi: acţiunile Erste fie vor creşte la 115 lei, fie vor fi sub presiune de vânzare

Brokerii sunt împărţiţi: acţiunile Erste fie vor...

Autor: Liviu Popescu

23.08.2016, 00:06 741

♦ Pe termen scurt, titlurile Erste s-ar putea afla sub presiune din cauza prudenţei investitorilor dată de politica Rezervei Federale a SUA ♦ Titlurile au câştigat 4,8% de la publicarea datelor semestriale şi au închis la 108 lei ♦ Acţiunile EBS sunt competitive în raport cu celelalte bănci, mai ales BRD, susţin brokerii.

Evoluţia acţiunilor Erste Bank (EBS), cel mai mare emitent listat pe seg­mentul principal al bursei, se pot afla pe termen scurt sub presiune din cauza aştep­tărilor legate de o posibilă creş­tere de dobândă în SUA. Alţi brokeri susţin însă că acţiunile EBS ar putea pe termen scurt să spargă pragul de rezistenţă de 110 lei şi să se îndrepte chiar la 115 lei.

„Pe termen scurt acţiunile EBS se pot afla sub presiune din cauza recali­brării aşteptărilor legate de urmă­toarea creştere a dobânzii-cheie din Statele Unite, care poate induce un sen­timent mai prudent pe bursele ex­terne“, consideră Georgiana An­drone, analist de investiţii la Tra­deville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO