Burse - Fonduri mutuale

​Brokerul BRK devine marker maker pentru acţiunile MedLife începând cu 10 februarie

​Brokerul BRK devine marker maker pentru acţiunile...

Autor: Tibi Oprea

10.02.2020, 13:34 388

BRK Financial Group, intermediar de top 10 la bursa românească, a anunţat la bursă că a încheiat un contract de furnizare cotaţii market making pentru acţiunile furnizorului de servicii medicale private MedLife (M) ceea ce înseamnă că cele două societăţi colaborează pentru susţinerea lichidităţii şi creşterea gradului de reprezentativitate a emitentului în rândul investitorilor.

“Dincolo de scăderea volatilităţii şi creşterea performanţei acţiunii, credem că introducerea acestui nou program ne va ajuta să ne consolidăm şi mai mult poziţia pe care o avem în acest moment şi, implicit, să devenim un emitent şi mai atractiv pentru fondurile de investiţii”, apune Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife.

MedLife este primul emitent din componenţa indicelui principal BET care încheie un contract de market making cu un intermediar.

„Proiectul este unul ambiţios şi sperăm că lichiditatea acţiunilor MedLife se va îmbunătăţi semnificativ. BRK urmează să menţină cotaţii ferme de market maker la un spread de maximum 1%, în valoare de 50.000 de euro pentru MedLife”, spune Monica Ivan, director general al BRK.

Volumul minim corespunzător ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 7.000 de instrumente financiare, în timp ce perioada de timp minimă pentru menţinerea în piaţă a ofertei în decursul unei şedinţe de tranzacţionare este de 90% din şedinţa de tranzacţionare sau, dacă simbolul a fost suspendat de la tranzacţionare, din perioada în care s-a tranzacţionat în cursul şedinţeid e tranzacţionare.

Bursa de Valori Bucureşti a stabilit în 2019 cadrul general care permite implementarea conceptului de market maker al emitentului (MME). Un market maker este un participant la sistemul de tranzacţionare al BVB care îşi asumă rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

Luni, în urma acestui anunţ, acţiunile MedLife înregistrau la ora redactării acestei ştiri o creştere de 1,3% pe fondul unui rulaj de 950.000 lei, emitentul atingând 857 milioane lei valoare bursieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO