Burse - Fonduri mutuale

Brokerul BRK Financial: Ţinând cont de starea de urgenţă din România şi de volatilitatea de la Bursa de la Bucureşti, suntem în imposibiltatea de a furniza lichiditate în calitate de market maker pentru acţiunile Nuclearelectrica, TeraPlast, MedLife şi AAGES

Brokerul BRK Financial: Ţinând cont de starea de...

Autor: Tibi Oprea

20.03.2020, 19:26 722

BRK Financial Group, ale treilea cel mai mare intermediar de la Bursa românească, a anunţat vineri că ţinând cont de declararea stării de urgenţă în contextual COVID-19 de aproape toate statele, inclusiv România, şi în contextul volatilităţii pieţelor de capital, printre care şi cea înregistrată la Bursa de Valori Bucureşti, se află în imposibilitatea de a asigura lichiditate pe anumiţi emitenţi.

“BRK Financial Group SA suspendă furnizarea cotaţiilor de market maker pentru următoarele instrumente financiare: AAGES (AAG), MedLife (M), TeraPlast (TRP) şi Nuclearelectrica (SNN) până la intrarea în normalitate şi ridicarea stării de urgenţă de către Preşedintele României pe teritoriul naţional”, se arată în raportul la Bursă.

Brokerul a încheiat contracte de furnizare cotaţii market making pentru aceste acţiuni, adică de îmunătăţire a lichidităţii, în ultimele două luni, înainte ca epidemia de COVID-19 să ia o asemenea amploare.

Intermediarul este listat la Bursa de la Bucureşti pe piaţa principală, iar de la începutul anului acţiunile sale se tranzacţionează în scădre cu 15,1% pe fondul unor tranzacţii de 2 milioane lei, ajungând astfel la 24,3 milioane lei capitalizare.

BRK Financial este controlat în porporţie de 18,5% de SIF Muntenia (SIF4).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO