Burse - Fonduri mutuale

BT a pus poprire pe conturile SIF Banat-Crişana pentru recuperarea unor cheltuieli de judecată

BT a pus poprire pe conturile SIF Banat-Crişana, pentru recuperarea unor cheltuieli de judecată

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

29.03.2011, 10:22 55

Banca Transilvania (BT) a pus poprire pe conturile bancare aleSIF Banat-Crişana (SIF1), pentru recuperarea unor cheltuieli dejudecată de 5.300 lei, într-un proces referitor la hotărările AGAdin aprilie 2010, printre care şi majorarea capitalului social albăncii şi listarea la Viena.

SIF Banat-Crişana a cerut strămutarea unui proces intentat bănciiprivind hotarările AGA din aprilie, iar Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie (ICCJ) a respins în noiembrie cererea societăţii şi aobligat firma să plătească cheltuielile de judecată.

"Prin urmare, Banca Transilvania a început demersurile de executaresilită a SIF Banat-Crişana, prin înfiinţarea popririi pe conturilebancare ale debitoarei, în vederea recuperării sumei de 5.297 lei,reprezentând cheltuieli de judecată", se arată într-un raport alBT.

În prezent, procesul se află pe rolul Tribunalului Comercial Clujşi are următorul termen de judecată la 19 aprilie.

SIF Banat - Crişana a anunţat în iunie că a dat în judecată banca,cerând anularea tuturor deciziilor adunării generale din lunaaprilie 2010, respectiv listarea băncii pe bursa de la Viena şimajorarea capitalului cu 391,5 milioane lei. Tot în aprilie,acţionarii Banca Transilvania au ales noua componenţă a Consiliuluide Administraţie (CA), iar reprezentantul SIF Banat-Crişana,Gabriela Grigore, nu a mai primit un loc în CA.

Acţionarii BT au aprobat, la 28 aprilie, majorarea capitaluluisocial cu 391,5 milioane lei, de la 1,08 miliarde lei la 1,47miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor, prime de emisiune şiaport în numerar. Operaţiunea presupunea aporturi în numerar de 120milioane lei, capitalizarea rezervelor în sumă de 173,9 milioanelei şi utilizarea primelor de emisiune în valoare de 97,6 milioanelei.

Titlurile Banca Transilvania au închis şedinţa bursieră de luni laun preţ de 1,506 lei, cu 1,25% mai mic faţă de referinţă. Laaceastă cotaţie capitalizarea băncii este de 2,22 miliardelei.
Acţiunile SIF1 au închis sesiunea bursieră de luni la un preţ de1,21 lei, cu 1,85% peste cotaţia de referinţă. La acest nivel,capitalizarea societăţii este de 664,1 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO