Burse - Fonduri mutuale

BT Asset Management şi Banca Transilvania, în acţionariatul Evergent Investments

BT Asset Management şi Banca Transilvania, în...

Autor: Eduard Ivanovici

08.07.2022, 00:00 382

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat proiectul de achiziţie şi dobândirea de către administratorul de investiţii BT Asset Management, împreună cu persoanele cu care acţionează concertat, respectiv Fondul de Investiţii Alternative cu capital privat BT Invest, Fondul Deschis de Investiţii BT Maxim, Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea, Horia Ciocilă, Costel Ceocea şi Simona Sopon a calităţii de acţionari semnificativi prin achiziţionarea, în mod concertat, a unei participaţii calificate directe care reprezintă cel puţin 10% din capitalul social şi din totalul drepturilor de vot ale Evergent Investments.

Conform unui document publicat la Bursa de Valori Bucureşti, achiziţia de acţiuni se va finaliza în termen de maximum 60 de zile lucrătoare de la data emiterii actului individual de aprobare a proiectului de achiziţie şi a calităţii de acţionari semnificativi.

De asemenea, ASF a aprobat dobândirea de către Banca Transilvania (la care se adaugă fondurile şi persoanele menţionate mai sus) a unei „participaţii semnificative care reprezintă cel puţin 10% din capitalul social şi din totalul drepturilor de vot“ ale fostei SIF Moldova.

Listate la BVB sub simbolul EVER, acţiunile societăţii de investiţii financiare au scăzut cu 6,5% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de aproximativ 90 de milioane de lei. Capitalizarea atinge 1,1 miliarde de lei, arată datele BVB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO