Burse - Fonduri mutuale

BT Capital Partners: Nuclearelectrica ar urma să fie promovată de la small cap la mid cap în indicele FTSE. MedLife ar trebui să intre ca small cap. Bittnet ar putea fi exclusă din FTSE

BT Capital Partners: Nuclearelectrica ar urma să fie...

Autor: Liviu Popescu

12.01.2022, 00:00 636

Analiştii BT Capital Partners, societate de brokeraj parte a grupului financiar care include şi cea mai mare bancă din România – Banca Transilvania, scriu în raportul din 11 ianuarie 2022 că pe baza calculelor realizate de aceştia în structura indicilor FTSE Russell ar putea fi incluse câteva companii de la Bursa locală dar ar putea avea loc şi o excludere.

„Nuclearelectrica ar urma să fie promovată de la categoria small cap la mid cap. MedLife ar trebui să intre în GEIS ca un emitent small cap. Ne aşteptăm ca Impact Developer & Contractor, Conpet şi Purcari Wineries să fie incluse în categoria micro cap. Având în vedere că la finalul perioadei de referinţă (31 decembrie) capitalizarea bursieră ponderată cu free floatul a Sphera Franchise Group era era foarte aproape de pragul pentru includere, adăugarea acesteia ca micro cap este mai puţin probabilă. Considerăm că Bittnet Systems ar putea fi exclusă din GEIS din cauza scăderii sub pragul pentru menţinere din punct de vedere al capitalizării ponderate cu free float-ul”, se arată în raportul BT CP. Pe lista FTSE Global All Cap sunt în prezent cinci acţiuni româneşti: ONE, TLV, SNN, SNP şi TRP. Pe lista FTSE Global Micro Cap sunt două: TTS şi BNET. Acţiunile TTS au fost incluse în decembrie 2021 iar cele ale BNET în martie 2021.

„Calculele sunt bazate pe nivelurile de includere şi excludere valabile la data rebalansării trimestriale din decembrie, care vor fi diferite de cele folosite la review-ul din martie. De asemenea, free float-urile folosite în calculele noastre ar putea fi diferite de cele aplicate de către FTSE Russell pentru testarea lichidităţii”, menţionează BT CP. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO