Finanţe personale

BT Maxim, cel mai performant fond de acţiuni din ultimii trei ani: 29%

13 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

BT Maxim, fond de acţiuni administrat de BT Asset Ma­nagement, a livrat investitorilor un randament de 29% în ultimele 36 de luni (trei ani), cel mai ridicat din rândul fon­durilor de acţiuni din România. Spre comparaţie, din luna mai 2015 încoace indicele BET a urcat cu 7,6%, iar BET-TR cu 34%.

BT Maxim investeşte cel mai mult în acţiuni ale OMV Petrom, Banca Transilvania, BRD, Electrica şi Romgaz, acestea fiind cele mai mari cinci deţineri la finele lunii mai 2018, expuneri cumulate de 37,5% din acti­ve, potrivit da­telor din ra­portul lunar.

BT Maxim inves­teşte 85% din active în acţiuni listate la bursa românească, iar structura plasa­mentelor este sta­bilită de admi­nistra­tor în funcţie de evoluţia pieţei. Cum cea mai mare parte a investiţiilor este realizată în acţiuni, fondul BT Maxim prezintă un risc ridicat, iar de aceea administratorii fondurilor mutuale recomandă ca investiţia în astfel de plasamente să fie făcută pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, BT Maxim
, fond de actiuni
, randamente
, investitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide