Burse - Fonduri mutuale

BT Maxim, cel mai performant fond de acţiuni din ultimii trei ani: 29%

BT Maxim, cel mai performant fond de acţiuni din ultimii...

Autor: Liviu Popescu

13.06.2018, 00:07 2901

BT Maxim, fond de acţiuni administrat de BT Asset Ma­nagement, a livrat investitorilor un randament de 29% în ultimele 36 de luni (trei ani), cel mai ridicat din rândul fon­durilor de acţiuni din România. Spre comparaţie, din luna mai 2015 încoace indicele BET a urcat cu 7,6%, iar BET-TR cu 34%.

BT Maxim investeşte cel mai mult în acţiuni ale OMV Petrom, Banca Transilvania, BRD, Electrica şi Romgaz, acestea fiind cele mai mari cinci deţineri la finele lunii mai 2018, expuneri cumulate de 37,5% din acti­ve, potrivit da­telor din ra­portul lunar.

BT Maxim inves­teşte 85% din active în acţiuni listate la bursa românească, iar structura plasa­mentelor este sta­bilită de admi­nistra­tor în funcţie de evoluţia pieţei. Cum cea mai mare parte a investiţiilor este realizată în acţiuni, fondul BT Maxim prezintă un risc ridicat, iar de aceea administratorii fondurilor mutuale recomandă ca investiţia în astfel de plasamente să fie făcută pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO