Burse - Fonduri mutuale

Bucur Obor ar aloca 15 milioane de lei în extindere

Bucur Obor ar aloca 15 milioane de lei în extindere

Autor: Radu Bostan

04.05.2015, 00:00 1504
Bucur Obor (simbol bursier BUCU), compania care deţine complexul cu acelaşi nume din estul Capitalei, ia în calcul extinderea prin achiziţia unor noi spaţii comerciale, investiţie pentru care ar aloca maximum 15 mil. lei. Conducerea companiei apreciază că magazinul actual, amplasat în cartierul Obor lângă piaţa agroalimentară omonimă, este „prea mic pentru a îndeplini criteriile unui mall, dar şi prea mare sau cu o structură improprie pentru a fi în categoria super- sau hipermarketurilor.“ În acelaşi timp, dobânzile bancare fac nerentabilă păstrarea fondurilor în depozite, mai arată conducerea companiei, care la finalul anului trecut avea echivalentul a 62,4 mil. lei în conturi, dintre care 41,6 mil. lei erau în depozite.
 
Orice posibilă achiziţie va trece mai întâi printr-o analiză de piaţă şi va fi supusă aprobării acţionarilor. Bucur Obor a încheiat anul trecut cu afaceri de 14 mil. lei, în scădere cu 3,5%, şi profit net de 6,5 mil. lei, mai mic cu 28% faţă de 2013. Pentru 2015, compania şi-a fixat o ţintă de afaceri de 21 mil. lei şi un câştig de 10,3 mil. lei, mizând pe faptul că în acest an vor expira şi vor putea fi renegociate contractele de asociere în participaţiune semnate în 1995, înainte de privatizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO