Burse - Fonduri mutuale

Bucur Obor Bucureşti a depăşit pragul de 100 de milioane de lei capitalizare pe bursă, după ce acţiunile au crescut cu 64% în patru zile

Bucur Obor Bucureşti a depăşit pragul de 100 de...

Autor: Radu Bostan

03.09.2015, 00:00 746

Acţiunile Bucur Obor (simbol bursier BUCU), compania care deţine centrul comercial cu acelaşi nume în Bucureşti, au crescut cu 64% în ultimele patru zile, după ce un grup de acţionari a propus alocarea rezervelor către dividende. Scumpirea acţiunilor a venit pe fondul unor rulaje atipice pentru această companie, de aproape 20 de ori mai mari decât media tranzacţiilor zilnice în restul acestui an, potrivit calculelor ZF.

Dacă propunerea privind distribuirea dividendelor este acceptată în AGA din 20 septembrie, atunci acţionarii ar urma să primească un dividend brut de 4,734 lei/acţiune, care ar aduce la preţurile curente un randament de 60%.

La momentul comunicării acestei propuneri către bursă, randamentul dividendului propus era de aproape 100%, astfel că un investitor care cumpăra acţiunile BUCU la momentul respectiv urma să-şi dubleze practic banii prin dividende. Bucur Obor valorează 105 milioane de lei la cotaţia actuală, fiind astfel una dintre cele mai mari companii de pe piaţa AeRO. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO