O parte din acţionari cer ca Bucur Obor să aloce către dividende rezervele de 45,2 milioane de lei, plus încă 18 milioane de lei din profiturile realizate în 2010 şi 2012. Suma totală pe care ar primi-o fiecare acţionar ar fi de 4,734 lei/acţiune, iar cum titlurile companiei costă 4,8 lei pe bursă, randamentul brut adus de dividende ar fi de circa 98%. Acesta ar depăşi cu mult câştigul adus de dividendele plătite de cele mai mari companii de pe bursă.
Acţionarii vor vota pe 20 septembrie asupra propunerii, iar data de înregistrare pentru acţionarii care ar beneficia de dividende ar fi 21 octombrie. Pe de altă parte, o propunere similară, prin care dividendele ar dubla investiţia în Bucur Obor, a fost deja respinsă de acţionari cu vot majoritar într-o adunare generală din luna aprilie, care au propus ca profiturile vechi să fie folosite pentru investiţii.
Conducerea Bucur Obor, aleasă cu voturile acţionarului majoritar Laurenţiu Postovaru, este contestată de o parte din ceilalţi acţionari, inclusiv fostul director general Gelu Manea. În aceeaşi adunare generală de pe 20 septembrie, acţionarii vor cere şi revocarea şi numirea unui nou consiliu de administraţie, însă până în prezent doar membrii actuali s-au înscris pentru un nou mandat.
Centrul comercial a obţinut în primul semestru al anului venituri din chirii de 9,1 milioane de lei, mai mari cu 40% decât în anul anterior, în timp ce veniturile totale au crescut cu 8%, până la 11,7 milioane de lei. Compania a încheiat semestrul cu un profit de 4,5 mil. lei, cu 33% mai mare decât rezultatul net raportat în prima jumătate a anului trecut.
Bucur Obor avea la finalul semestrului în conturi 0,67 milioane de lei şi investiţii pe termen scurt în valoare de 61,5 milioane de lei.
La ultima cotaţie pe bursă, Bucur Obor are o capitalizare de 64,2 milioane de lei.