Burse - Fonduri mutuale

Bucur Obor propune dividende egale cu preţul acţiunilor

Bucur Obor propune dividende egale cu preţul acţiunilor

Autor: Radu Bostan

28.08.2015, 00:03 1321
Acţionarii Bucur Obor (simbol bursier BUCU), compania care deţine centrul comercial omonim din estul Bucureştiului, cer din nou distribuţia dividendelor din profiturile realizate în anii trecuţi, o propunere care ar pune compania pe primul loc pe bursă după randamentul dividendului raportat la preţul acţiunii.

O parte din acţionari cer ca Bucur Obor să aloce către dividende rezer­vele de 45,2 milioane de lei, plus încă 18 milioane de lei din profiturile realizate în 2010 şi 2012. Suma totală pe care ar primi-o fiecare acţionar ar fi de 4,734 lei/acţiune, iar cum titlurile com­paniei costă 4,8 lei pe bursă, randamentul brut adus de dividende ar fi de circa 98%. Acesta ar depăşi cu mult câştigul adus de divi­dendele plătite de cele mai mari companii de pe bursă.

Acţionarii vor vota pe 20 sep­tem­brie asupra propunerii, iar data de înre­gistrare pentru acţionarii care ar bene­ficia de dividende ar fi 21 octom­brie. Pe de altă parte, o pro­punere similară, prin care dividendele ar dubla investiţia în Bucur Obor, a fost deja respinsă de acţionari cu vot majoritar într-o adunare generală din luna aprilie, care au propus ca profi­tu­rile vechi să fie folosite pentru investiţii.

Conducerea Bucur Obor, aleasă cu voturile acţionarului majoritar Laurenţiu Postovaru, este contestată de o parte din ceilalţi acţionari, inclusiv fostul director general Gelu Manea. În aceeaşi adunare generală de pe 20 septembrie, acţionarii vor cere şi revocarea şi numirea unui nou consiliu de administraţie, însă până în prezent doar membrii actuali s-au înscris pentru un nou mandat.

Centrul comercial a obţinut în primul semestru al anului venituri din chirii de 9,1 milioane de lei, mai mari cu 40% decât în anul anterior, în timp ce veniturile totale au crescut cu 8%, până la 11,7 milioane de lei. Com­pania a încheiat se­mes­trul cu un profit de 4,5 mil. lei, cu 33% mai mare decât rezul­tatul net raportat în prima jumătate a anului trecut.

Bucur Obor avea la finalul semestrului în conturi 0,67 milioane de lei şi investiţii pe termen scurt în valoare de 61,5 milioane de lei.

La ultima cotaţie pe bursă, Bucur Obor are o capitalizare de 64,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO