Burse - Fonduri mutuale

Bucur Obor raportează pentru primele nouă luni din 2021 afaceri de 25 milioane lei, în creştere cu 10% şi un profit net de 8 milioane lei, cu 13% mai mare

Bucur Obor raportează pentru primele nouă luni din 2021...

Autor: Roxana Rosu

26.10.2021, 12:56 265

Bucur Obor (simbol bursier BUCU), compania care administrează centrul comercial cu acelaşi nume din Bucureşti, a încheiat primele nouă luni ale anului cu o cifră de afaceri de 25 milioane lei, în creştere cu 9,82% faţă de perioada similară din 2020, şi un profit net de 8 milioane lei, cu 13% mai mare, potrivit raportului financiar publicat marţi la BVB.

Veniturile din chirii şi veniturile din refacturarea utilităţilor, aferente contractelor de închiriere, sunt în cuantum de 24,5 milioane lei şi reprezintă 97% din cifra de afaceri.

Societatea a avut cheltuieli totale de 15 milioane lei, cu 5,78% mai mari faţă de perioada similară a anului 2020. O pondere semnificativă o reprezintă cheltuielile aferente intreţinerii spaţiilor comerciale care fac obiectul contractelor de inchiriere (curatenie si pază).

Tarifele (curăţenie, paza, consultanţă juridică) au fost optimizate în cursul lunii septembrie 2021, iar rezultatele pozitive ale demersurilor de renegociere a contractelor se vor evidentia incepand cu trimestrul IV 2021, se precizează în raport. Cheltuielile cu energia şi apa au crescut cu 5,28%, la 1,4 milioane lei ca urmare a majorării consumului de energie electrică ca urmare a începerii activităţii in spatiile comerciale a unor parteneri noi. 

Bucur Obor Bucureşti are 286  milioane de lei capitalizare, iar de la începutul anului acţiunile companiei înregistrează o creştere de 51%, pe fondul unui rulaj de 2,1 milioane de lei.

Compania este deţinută în proporţie de 54,4% de Amadeus Group, firmă deţinută la rândul ei integral de Laurenţiu Postovaru, în timp ce Gelu Manea are 16% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO