Burse - Fonduri mutuale

Buffet ar putea veni la Rulmentul

05.07.2006, 19:44 22

Compania israeliana Shabum International si-a aratat interesul pentru preluarea integrala a producatorului de rulmenti Rulmentul Brasov, una din cele mai importante companii de la Bursa care se afla inca in portofoliul AVAS. Aceasta este prima intentie clara manifestata de un investitor pentru preluarea companiei brasovene dupa esuarea ultimei tentative de privatizare la inceputul acestui an.
Shabum International vrea sa participe la privatizarea Rulmentul in cadrul unui consortiu cu o alta companie israeliana ISCAR, al carei pachet majoritar de actiuni a fost preluat recent de grupul Berkshire Hathaway controlat de miliardarul american Warren Buffet. ISCAR este unul din cei mai importanti producatori mondiali de unelte pentru taierea si prelucrarea metalelor si intentioneaza sa-si extinda productia si in Romania. "Shabum a cumparat caietul de sarcini cand fabrica a fost scoasa la privatizare, insa nu a depus o oferta, reprezentantii companiei motivand ca nu au avut suficient timp la dispozitie", a aratat Vasile Surdu, directorul general al Rulmentul. Rulmentul a inregistrat in primul trimestru pierderi de circa 1,9 mil. euro, cu 60% mai mari decat in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a fost in primele trei luni de 8,8 mil. euro. Actiunile Rulmentul au inregistrat ieri o crestere de 6%, inchizand la cotatia de 0,0954 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO