Burse - Fonduri mutuale

Bursa a deschis în creştere cu aproape 1,25%, după semne privind detensionarea situaţiei din Ucraina

Bursa a deschis în creştere cu aproape 1,25%, după...

Autor: Monica Juganaru

04.03.2014, 11:17 421

La ora 10:45, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 1,58%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 1,2% peste închiderea de luni.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), se plasa cu 2,03% peste nivelul de referinţă.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au crescut cu 1,63% şi, respectiv, cu 1,6%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 5,59 milioane lei (1,2 milioane de euro), sumă din care mai mult de 45% au reprezentat transferuri cu titlurile OMV Petrom (1,53 milioane lei) şi Fondului Proprietatea (circa un milion de lei).

Acţiunile OMV Petrom au crescut cu 1,15%, la 0,438 lei, iar titlurile FP au avansat cu 1,65%, la 0,801 lei.

Bursele europene au deschis marţi în urcare, recuperând o parte din pierderile semnificative de luni, investitorii urmărind în continuare evoluţia crizei din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus retragerea la unităţi a forţelor armate implicate într-o serie de exerciţii militare în zona Leningradului, potrivit agenţiei Interfax, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO