Burse - Fonduri mutuale

Bursa a deschis în creştere cu aproape 1,25%, după semne privind detensionarea situaţiei din Ucraina

Bursa a deschis în creştere cu aproape 1,25%, după...

Autor: Monica Juganaru

04.03.2014, 11:17 422

La ora 10:45, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 1,58%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 1,2% peste închiderea de luni.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), se plasa cu 2,03% peste nivelul de referinţă.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au crescut cu 1,63% şi, respectiv, cu 1,6%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 5,59 milioane lei (1,2 milioane de euro), sumă din care mai mult de 45% au reprezentat transferuri cu titlurile OMV Petrom (1,53 milioane lei) şi Fondului Proprietatea (circa un milion de lei).

Acţiunile OMV Petrom au crescut cu 1,15%, la 0,438 lei, iar titlurile FP au avansat cu 1,65%, la 0,801 lei.

Bursele europene au deschis marţi în urcare, recuperând o parte din pierderile semnificative de luni, investitorii urmărind în continuare evoluţia crizei din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus retragerea la unităţi a forţelor armate implicate într-o serie de exerciţii militare în zona Leningradului, potrivit agenţiei Interfax, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov.